Thursday , February 2 2023

Tânăr de 20 de ani, băgat în arest după ce a intrat peste o bătrână în casă, a lovit-o și i-a furat telefonul mobil

Marți dimineață, la ora  05:20, prin 112, op femeie din Câmpulung Moldovenesc a sesizat despre faptul că o persoană necunoscută a pătruns în locuința numitei Z. P., de 78 ani, din aceeași localitate, de unde a sustras un telefon mobil.

Din verificările efectuate s-a stabilit că la 03.11.2020, în jurul orei 05:00, o persoană neidentificată a pătruns în locuința numitei Z. P. prin forțarea ușii de acces a unei anexe ce are legătură directă cu imobilul în care aceasta locuiește.

După pătrunderea în locuință, autorul a întrerupt alimentarea cu energie electrică, fapt ce a alertat-o pe Z. P., care a ieșit din dormitor în hol, unde a fost surprinsă de către autor. Acesta a împins persoana vătămată în dormitor unde, folosind forța fizică și a căutat în interiorul pieselor de mobilier din cameră cu intenția de a sustrage bani sau bunuri de valoare.

Deoarece nu a găsit bani sau alte bunuri în dormitorul persoanei vătămate, autorul a sustras telefonul mobil al acesteia, ce se afla în încăpere pe o masă, după care a părăsit locul faptei.

În urma desfășurării activităților investigative și de cercetare penală, autorul a fost identificat în persoana lui Z. Nicolae, de 20 de ani, din  municipiul Câmpulung Moldovenesc. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, prin restituire.

În baza probatoriului administrat, în cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Z. Nicolae pentru comiterea unei infracțiuni de „tâlhărie calificată”, acesta fiind introdus în CRAP al I.P.J. Suceava. Inculpatul  Z. Nicolae urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …