Tuesday , July 23 2024

Tânăr de 20 de ani, amendat cu 2.310 lei și lăsat fără permis pentru 150 de zile, după ce a fost filmat făcând drifturi în centrul Sucevei, pe o ploaie torențială (VIDEO)

Săptămâna trecută, pe 2 iulie, în toiul furtunii care se abătuse asupra municipiului Suceava, un șofer a fost filmat făcând drifturi în sensul giratoriu din spatele Casei de Cultură. Imaginile au circulat în mediul online, iar polițiștii suceveni s-au autosesizat, depistându-l în scurt timp pe șoferul teribilist, cu ajutorul  filmărilor camerelor de supraveghere.

Astfel, din verificările efectuate de către polițiștii rutieri, s-a constatat faptul este vorba despre un tânăr de 20  ani, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui  autoturism tip taxi,  care a adoptat un comportament agresiv prin aceea că a întors vehiculul acționând frâna de mână în sensul giratoriu amenajat la intersecția str. Ciprian Porumbescu și Vasile Bumbac. De asemenea, același comportament rutier agresiv a fost adoptat de către șofer și în intersecția str. Ciprian Porumbescu și str. Mihai Viteazul, circulând pe contrasens imediat după aceea pe același sector de drum.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.310 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 150 zile.

În ultimii ani, la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentelor în trafic care pun în pericol siguranța rutieră. Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave. Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, dar și cu mass-media. Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră. Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Șoldan: Proiectul de decolmatare a lacului de suprafață Solca și securizarea barajului, o investiție tărăgănată de 20 de ani, a intrat în linie dreaptă

  Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava, a anunțat, luni seara, că proiectul …