Wednesday , November 30 2022

Tânăr de 16 ani, arestat preventiv după ce a încălcat termenii controlului judiciar şi ai arestului la domiciliu

Un tânăr de 16 ani, din Vadu Moldovei, care a încălcat de două ori restricţiile impuse de măsura controlului judiciar şi o dată pe cele ale arestului la domiciliu, a fost arestat preventivarestati

La Biroul de Investigaţii Cri­mi­nale Fălticeni se află în su­pra­veghere inculpatul Alexandru A., de 16 ani, din comuna Vadu Moldovei, faţă de care, la data de 6 octombrie 2017, Judecătoria Făl­ticeni a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru comiterea infracţiunilor de „tâl­hă­rie” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

In cadrul activităţii de supra­veghere, agentul din cadrul Compartimentului „Supravegheri ju­­di­ciare” a constatat de trei ori încălcarea cu rea-credinţă de către inculpat a obligaţiilor impuse prin hotărârea judecătorească de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Astfel, la data de 21 noiembrie a.c., inculpatul s-a deplasat în municipiul Fălticeni, încălcând obligaţia impusă de instanţa de judecată de a nu părăsi limita teritorială a comunei Vadu Mol­do­vei, aspect ce a fost comunicat Judecătoriei Fălticeni, care a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar.

La data de 11 decembrie 2017, agentul a sesizat din nou Judecătoria Fălticeni cu privire la faptul că inculpatul a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile impuse, respectiv obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a comunei Vadu Moldovei fără încuviinţarea pro­curorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făl­ticeni. Din cercetările făcute a rezultat că în cursul zilei de 6 decembrie 2017, pe la ora 22.00, inculpatul, împreună cu mai mulţi tineri, s-a deplasat la Restaurantul „Casa Cristea” Fălticeni, unde a stat până în jurul orei 00.30. În acest interval a fost implicat într-o altercaţie cu alţi doi tineri, fiind înregistrate două dosare penale în acest sens faţă de inculpat pentru comiterea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”.

Abia la data de 14 decembrie a.c. Judecătoria Fălticeni a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Alexandru A. cu mă­sura preventivă a arestului la domiciliu.

La data de 18 decembrie 2017, agentul de poliţie a sesizat din nou Judecătoria Fălticeni cu privire la faptul că inculpatul a încălcat cu rea-credinţă obli­ga­ţiile impuse, respectiv obligaţia de a nu părăsi domiciliul, acesta fiind depistat pe raza municipiului Fălticeni.

Astfel, la data de 21 decembrie 2017, Judecătoria Fălticeni a dispus înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile. În baza mandatului, tânărul a fost introdus în Arestul IPJ Suceava. (D.Z.)

 

 

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …