Sunday , September 25 2022

Tânăr cu pieptul străpuns de un lemn în urma unui accident provocat de un şofer beat, dus cu elicopterul la Iaşi

elicopter

Albert Mezarovschi, de 18 ani, din Pojorâta, a fost transportat în stare gravă cu elicopterul la Iaşi cu pieptul străpuns cu un lemn. Băiatul a ajuns în această stare după ce un şofer băut a pierdut controlul asupra maşinii şi s-a răsturnat cu maşina peste un gard din Ciocăneşi n Albert Mezarovschi era pe locul din dreapta al automobilului. Pentru a-l putea transporta pe tânăr, pompierii au fost nevoiţi să taie lemnul la circa 10 centimetri de corp, atât pe partea de intrare, cât şi pe cea de ieşire. In urma testării cu etilotestul, şoferul Vasile Voroşeniuc prezenta o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat

Ieri, la ora 14.45, a avut loc un accident rutier pe raza localităţii Botuş, comuna Ciocăneşti. Vasile Voroşeniuc, de 26 ani, din Cârlibaba, conducea un autoturism Renalut însă din cauza vitezei prea mari şi a consumului de băuturi alcoolice, a părăsit carosabilul pe partea dreaptă a sensului de deplasare, după care s-a răsturnat în curtea localnic, distrugându-i gardul. În urma impactului, pasagerul din dreapta faţă a maşinii, Albert Mezarovschi, de 18 ani, din Pojorâta, a fost străpuns în zona torace subclavicular drept de un lemn care avea un diametru de circa 15 centimetri şi o lungime de aproximativ 150 de centimetri.
Modulul SMURD al Detaşamentului Vatra Dornei s-a deplasat imediat la faţa locului.  Pompierii au intervenit pentru descarcerarea victimei. Au secţionat lemnul la circa 10 centimetri de corp, atât pe partea de intrare cât şi de ieşire. Victima a fost predateă echipajului SAJ care l-a transportat la spitalul municipal Vatra Dornei. Concomitent au fost luate măsurile de protecţie în astfel de cazuri, balizarea zonei, scoaterea bornei de la baterie şi verificarea eventualelor scurgeri de lichide inflamabile.
Medicul coordonator din dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava a solicitat elicopterul SMURD, pentru ca victima să fie transportată la un spital din Iaşi. Autoturismul a fost avariat în proporţie de 60%. De asemenea, a fost distrus gardul cetăţeanului, pe o lungime de circa 30 de metri liniari. {oferul Vasile Voroşeniuc a fost testat cu etilotestul rezultând o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pe numele lui Vasile Voroşeniuc sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …

One comment

  1. ALBERT este din comuna CARLIBABA nu din POJORATA