Monday , February 6 2023

Tânăr cu permisul reținut, prins la volan extrem de beat, în toiul nopții, la Gura Humorului

În data de 7 noiembrie, la ora 00.35, polițiștii din cadrul Poliției Gura Humorului au observat că din parcarea Catedralei, s-a pus în mișcare un autoturism Hyundai care a virat dreapta pe str. Piața Republicii, având un mers sinuos și au pornit în urmărirea sa, fiind oprit în zona Şcolii gimnaziale nr. 1.

La volan a fost identificat C. C., de 25 ani, din Frasin. Întrucât emana miros de băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, unde, în prezența medicului de gardă și a personalului medical de serviciu, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice.

Conducătorul auto nu a prezentat nici un document de identitate, iar în urma verificării în bazele de date ale poliției române a reieșit faptul că permisul de conducere este reținut pentru abateri la regimul rutier.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și  „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …