Tânăr ajuns la spital după ce și-a rupt un picior schiind printre pilonii telescaunului din Vatra dornei

11/01/19 ora:11:02am

Joi după-amiază, la ora 14.15, Poliția din Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 de către  o pasageră pe telescaunul Vatra Dornei despre faptul că un bărbat a căzut  în zăpadă, în zona pilonului 23 al Telescaunului Vatra Dornei.

Poliţiștii deplasaţi la faţa locului au constatat că un tânăr  în vârstă de 17 ani, din  Dărmănești, se afla în vacanță în Vatra Dornei, ocazie cu care s-a deplasat la Telescaun pentru a schia pe Pârtia Dealu Negru.

În jurul  orei  14.00,  tânărul schior s-a abătut de la traseul omologat al pârtiei, deplasându-se cu schiurile pe o rută ocolitoare, în apropierea pilonilor aferenți Telescaunului Vatra Dornei.

Ajuns în proximitatea pilonului cu nr. 22, respectiv la o distanță de 12.5 metri față de acesta, băiatul s-a dezechilibrat și  a căzut provocându-și leziuni la nivelul piciorului  drept, moment în care a fost observat de pasagerii care  se aflau în telescaun.

La fața locului s-au deplasat angajații Direcției Turism Cultură Salvamont Vatra Dornei, care au procedat la acordarea primului ajutor, după care victima a fost preluată de Serviciul de Ambulanță Vatra Dornei și transportat la Spitalul Municipal.

În urma îngrijirilor medicale acordate s-a stabilit diagnosticul „fractură gambă, declarativ cădere accidentală pe pârtie”,  fiind transferat la U.P.U. Suceava pentru investigații medicale amănunțite.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.