Thursday , February 9 2023

Tamponări succesive produse de un bărbat beat și fără permis care conducea o mașină cu numere false

Un individ din Dornești cu o alcoolemie de 0,70 mg/l și fără permis de conducere a produs două tamponări succesive, în Siret și Bălcăuți. După prima tamponare el a părăsit locul faptei. După câteva minute, bărbatul a intrat cu mașina în gardul unei caserutiera

La data de 8 iulie 2018, la ora 17.36, prin 112 s-a anunțat faptul că la intersecția dintre strada Parcului cu strada Sucevei, din orașul Siret, s-a produs o tamponare, iar șoferul vinovat a plecat de la fața locului. Ulterior, la ora 17.38, un bărbat din comuna Bălcăuți, a sunat și el la 112 spunând că un autovehicul a intrat în gardul locuinței sale, iar condu­că­torul acestuia a fugit de la fața locului.

Din verificările făcute de polițiști a rezultat că în cursul zilei de 8 iulie a.c., în jurul orei 17.30, în timp ce Florin G., de 19 ani, din comuna Bălcăuți, conducea autoturismul Vol­vo pe strada Parcului din orașul Siret, când a ajuns la intersecția cu strada Sucevei a oprit mașina pentru a se asigura, timp în care a fost lovit în partea din spate de un autoturism Seat Ibiza. După impact, șoferul vinovat a plecat de la fața locului, continuându-și deplasarea pe strada Sucevei spre localitatea Negostina. După ce a circulat aproximativ doi kilometri pe strada Sucevei, acesta a pierdut controlul asupra mașinii și a intrat în gardul unei case, fugind mai apoi pe un teren agricol. în timp ce făceau verificări la fața locului, șoferul autoturismului Seat Ibiza, Ovidiu Murgoci, de 27 de ani, din comuna Dornești, a venit la mașină, a recunoscut că el a condus-o, însă s-a speriat după accident și din acest motiv a plecat.

Ovidiu Murgoci a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

In urma verificărilor făcute de polițiști în bazele de date s-a constatat că Ovidiu Murgoci nu ­fi­gurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a mai stabilit că plăcuțele de înmatriculare care erau montate pe autoturismul Seat Ibiza au fost atribuite unui autoturism Audi A6.

In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de „conducere a unui vehicul sub influența alcoo­lului sau a altor substanțe”, „pu­nere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat”, „pu­nere în circulație sau condu­cere a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare” și „conducere a unui ve­­­hicul fără permis de ­­­­­­­­condu­­­­c­ere”. (D.Z.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …