Friday , February 3 2023

Tamponare produsă la Serbănești de un tractorist beat

Un tractorist din Zvoriștea, cu o alcoolemie de 0,55 mg/l, a virat stânga fără a acorda prioritate unei mașini ce venea din sens opus. Din fericire, nimeni nu a fost rănit
politie rutiera

 La data de 23 noiembrie 2016, în jurul orei 15.10, Ancuța Andrei, de 24 de ani, din comuna Zvoriștea, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Golf pe DN 29A, pe raza localității Serbănești, pe un sector de drum cu marcaj longitudinal dublu, discontinuu pentru sensul său de mers și continuu pentru sensul opus de mers, s-a angajat în depășirea unui ansamblu de vehicule format dintr-un tractor Fiat, fără plăcuță de înmatriculare și remorcă, condus de Marinel Iliuță, de 42 ani, din comuna Zvoriștea, moment în care tractoristul a virat la stânga fără a se asigura corespunzător, intrând în coliziune cu VW. Din accident nu au rezultat victime.
Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui Marinel Iliuță și alcoolemie zero în cazul Ancuței Andrei.
Din primele verificări ale polițiștilor a reieșit că tractorul nu este înregistrat. Cum în momentul cercetărilor Marinel Iliuță nu a prezentat documentele ansamblului de vehicule, urmează să fie făcute verificări cu privire la situația acestuia.
In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat”, „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80mg/l alcool pur în sânge”. (D.Z.)
 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …