Wednesday , April 17 2024

Tamponare produsă în Rădăuți de un individ beat și fără permis

Un rădăuțean de 36 de ani, cu o alcoolemie de 0,79 mg/l și fără permis de conducere, a produs o tamponare într-un sens giratoriu, după care a părăsit  locul accidentului  

accident1 [800x600]

Pe 13 martie 2016, la ora 22.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost anunțată că pe Calea Bucovinei din localitate a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar șoferul vinovat de producerea evenimentului a părăsit locul faptei. Polițiștii deplasați la fața locului au găsit o mașină înmatriculată în străinătate ce era condusă de un ucrainean de 41 de ani, care a declarat că a fost acroșat de un autoturism al cărui șofer a părăsit locul faptei.
In urma investigațiilor făcute de polițiști, în curtea unei case de pe Calea Cernăuți din localitate au fost găsiți autovehiculul implicat în accident și conducătorul acestuia, un localnic de 36 de ani, care a recunoscut faptul că a condus mașina pe Calea Bucovinei, a lovit un alt autovehicul în sensul giratoriu, s-a speriat și a plecat acasă, unde a parcat mașina în curte.
Deoarece mirosea a băuturi alcoolice, rădăuțeanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Ulterior, acesta a declarat că nu a condus mașina în seara zilei de 13 martie 2016 și că a cumpărat-o avariată în urmă cu circa trei săptămâni.
In urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că permisul de conducere al individului, eliberat de autoritățile engleze, nu-i acordă dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul să conducă autovehicule în România” și „refuzul prelevării de mostre biologice”. (D.Z.)

Vezi si

18 percheziții la Hânțești și Vârfu Câmpului, într-un dosar de braconaj piscicol

Poliţiştii din Botoşani efectuează, miercuri dimineaţă, 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, …