Thursday , February 9 2023

Tamponare produsă în Horodnic de un șofer care a fugit de la locul accidentului

Un bărbat cu o alcoolemie de 0,74 mg/l a tamponat o mașină de pe contrasens, după care a părăsit locul accidentului2 accident

In noaptea de joi spre vineri, la ora 00.04, Petru R., de 41 de ani, din orașul Solca, a anunțat prin SNUAU 112 faptul că a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei Horodnic de Jos. Din verificările făcute de polițiști a rezultat că în seara zilei de 12 iulie 2018, în jurul orei 22.30, Vasile Perdeica, de 44 de ani, din comuna Vicovu de Jos, a condus autoturismul Ford Focus pe DN 2H, pe raza localității Horodnic de Jos, iar la un moment dat a pătruns pe contrasens, intrând în co­li­ziune cu autoturismul Audi A3 condus de Petru R.. În urma accidentului, a rezultat ava­rierea ambelor autovehicule, fără a fi înregistrate victime omenești. Polițiștii deplasați la fața locului nu l-au găsit nici pe Vasile Perdeica și nici mașina condusă de acesta. În urma măsurilor întreprinse de agenți, la scurt timp, a fost găsit și fugarul, care mirosea a băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia controlului făcut asupra documentelor mașinilor implicate în tamponare, s-a constatat că autoturismul Audi A3 avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 28 ianuarie 2018, Petru R. fiind amendat, luându-se și măsura complementară a reține­rii certificatului de înmatriculare și a plă­cuțelor cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, a fost amendat și Vasile Per­deica Vasile pentru conducerea unui autovehicul pe sensul opus de mers. Pe numele lui a fost întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (D.Z.)

 

Vezi si

Impact puternic între două autocamioane, la Argestru. Unul dintre șoferi a fost rănit

O coliziune puternică între două autocamioane a avut loc miercuri seară, în jurul orei 19. …