Thursday , November 30 2023

Tâlharul care a atacat șase tinere în Suceava și le-a furat telefoanele a fost trimis în judecată

Marian-Mihai Clim, de 23 de ani, din Hânțești, a comis șase tâlhării și un furt. Acesta este acuzat că a atacat nu mai puțin de șase tinere, cărora le-a sustras telefoanele mobile

parchet

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Marian-Mihai Clim, de 23 de ani, din comuna Hân­țești, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii a șase infracțiuni de „tâlhărie calificată” și o infracțiune de „furt calificat” și Adrian Lăcătuș, în stare de libertate, sub aspectul comiterii a două infracțiuni de complicitate la „tâlhărie calificată”. Anchetatorii au stabilit că la data de 10 martie 2017, în jurul orei 19.10, în timp ce persoana vătămată S.A.F. se deplasa pe Bulevardul George Enescu din Su­ceava, dinspre intersecția Nordic că­tre stația de autobuz Curcubeu și vorbea la telefonul mobil, din spate, inculpatul Marian-Mihai Clim, în timp ce se afla împreună cu inculpatul Adrian Lăcătuș care, prin prezența sa, i-a întărit rezo­luția infracțională, a tras-o de umăr, deposedând-o prin smulgere de telefonul mobil marca Samsung Galaxy S5 Neo, în valoare de 1.000 lei, cu toate că aceasta a ținut de el, împotrivindu-se, telefon mobil ce a fost vândut de inculpatul Lăcătuș la scurt timp cu suma de 150 de lei.

La data de 13 martie 2017, în jurul orei 21.20, în timp ce persoana vătămată C.C. mergea pe strada Oituz din Su­cea­va, în apropierea bisericii Sfânta Treime și vorbea la telefonul mobil marca Alcatel, din spate, inculpatul Marian-Mihai Clim i-a smuls telefonul din mână, aban­donând telefonul furat la scurt timp după comiterea faptei, fiind recuperat de persoana vătămată.

Ziua următoare, în jurul orei 19.45, în timp ce persoana vătămată S.D.A. se deplasa pe Bulevardul George Enescu și vorbea la telefonul mobil, în apropierea stației Curcubeu, din spate, inculpatul Marian-Mihai Clim, în timp ce se afla împreună cu inculpatul Adrian Lăcătuș, a lovit-o în zona creștetului și i-a smuls din mână telefonul mobil marca Huawei Y Pro în valoare de 800 de lei, telefon mobil ce a fost vândut de inculpatul Lăcătuș Adrian la scurt timp cu suma de 270 lei. La data de 16 martie 2017, în jurul orei 22.00, în timp ce persoana vătămată P.A.A. se afla în fața ușii de acces a blocului unde domiciliază de pe Bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, inculpatul Marian-Mihai Clim a deposedat-o prin violență de telefonul mobil marca Iphone S6 pe care îl avea asupra sa, iar la scurt timp acesta a abandonat telefonul în fața persoanei vătă­mate și s-a deplasat către Liceul Sportiv Suceava.

In aceeași seară, pe la ora 22.30, în timp ce persoana vătămată M.M.C. se afla în stația de autobuz Policlinică – Areni, inculpatul Marian-Mihai Clim i-a sustras prin violență telefonul mobil marca Samsung Galaxy A5 de culoare albă, fata căzând la pământ. În conti­nuare, persoana vătămată s-a deplasat după inculpat cu intenția de a-și recupera bunul, iar când a ajuns pe strada 6 Noiembrie, inculpatul s-a întors către persoana vătămată, a prins-o de rucsacul pe care aceasta îl purta pe spate, apoi i-a furat suma de aproximativ 100 de lei din buzunarul hainei, după care a fugit în continuare pe strada 6 Noiembrie.

Tot în seara zilei de 16 martie 2017, în jurul orei 21.30, în timp ce persoana vătămată L.M.E. se afla pe strada Mă­rășești, pe terasa din fața casei scărilor blocului din municipiul Suceava și vorbea la telefonul mobil marca Microsoft Lumia 550, inculpatul Marian-Mihai Clim i-a smuls din mână telefonul, fiindu-i creat un prejudiciu în valoare de 400 de lei. La data de 14 marie 2017, în jurul orei 19.30, în timp ce persoana vătămată C.V. se afla în fața scării blocului G69 din municipiul Suceava, inculpatul ­Mari­­an-Mihai Clim i-a furat din mână telefonul mobil marca Alcatel Pop 4, fiindu-i creat un prejudiciu în valoare de 300 de lei. Având în vedere natura și gravitatea faptelor săvârșite de inculpatul Marian Mihai Clim, precum și circumstanțele personale ale inculpatului, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți din data de 17 mar­tie 2017 s-a dispus arestarea preven­tivă pe o perioadă de 30 zile a inculpa­tului pentru săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată, inculpatul fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv. Inculpatul Adrian Lăcătuș a fost reținut în dosar pentru o durată de 24 ore. Do­sarul a fost înaintat spre solu­ționare Judecătoriei Suceava. (D.Z.)

Vezi si

Bărbat de 39 de ani, găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Huși – Preutești

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.30, un bărbat din satul Huși, …