Friday , September 30 2022

Tabăra ”Respiro” pentru copiii cu dizabilități a ajuns la a doua ediție

În perioada 14-18 iunie, Asociația Teona Ariana Suceava a organizat la Vama cea de a doua ediție a taberei “Respiro”, pentru copiii cu dizabilități, dedicată micuților cu autism și sindrom Down și părinților lor, în parteneriat cu DGASPC, cu suportul Asociației Freamăt de Speranță, al Asociației ”Te Ajut să Zâmbești”, cu Blijdorp și FARA.

Copiii cu autism si sindrom Down și mămicile acestora au respirat aer proaspăt și curat din Bucovina, s-au bucurat de clipe minunate și de activități dedicate alături de voluntarii taberei. ”Dintre activitățile desfășurate pentru copii menționăm stimularea senzorială pe toți analizatorii, terapia prin joc ( ludoterapie), meloterapia, terapia cognitiv comportamentală, dactiloterapia ( pictură cu mâinile), stimularea motricității fine și grosiere, diverse sesiuni de stimulare a atenției, cogniției, memoriei, precum și terapia cu animale( câini). Mămicile au beneficiat de sesiuni de consiliere psihologică și spirituală prin participarea doamnei psiholog Ecaterina Croitor, a pastorului Eduard Tilihoi și a preotului Vasile Gavra”, au menționat organizatorii evenimentului.

Psihologii au fost la dispoziția mămicilor pentru discuții referitoare la metodele de lucru adaptate fiecărui copilaș și pentru asistență în gestionarea diverselor situații. De ținut minte vor fi și plimbările prin împrejurimi, traseul de aventură, parc cu tiroliana, precum și bucuria, cântecele și dansul de la focul de tabără.

Proiectul tabăra RESPIRO – Nimic fără Dumnezeu face parte dintr- o serie de evenimente dedicate copiilor cu probleme de sănătate și se desfășoară în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, cu suportul mai multor ONG-uri și al oamenilor cu suflet mare care înțeleg importanța integrării acestor copiii în societate și nevoia de o șansă la o viață normală.

La nivelul județului sunt peste 3.000 de copii cu dizabilități, din care 800 sunt cu handicap grav. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …