Thursday , April 25 2024

Sute de locuri rămase neocupate la USV, după prima sesiune de admitere

In capul listei cu cei mai puţini candidaţi înscrişi, comparativ cu numărul de locuri oferite, este Facultatea de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică care, pe cele 786 de locuri propuse, din care 185 fără taxă, s-au înscris doar 525 de candidaţi. In cadrul a două facultăţi, numărul de candidaţi este mai mare decât numărul de locuri. Perioada de înmatriculări la Universitatea suceveană se va încheia în data de 31 iulie 2015 

 

usv [1600x1200]

Numărul de candidaţi înscrişi la facultăţile din cadrul Universităţii “Stefan cel Mare” Suceava este mai mic decât numărul de locuri scoase la concurs, în ciuda faptului că s-au declarat admişi şi candidaţii cu media 5,00.
Potrivit unei statistici făcute de Universitatea suceveană, înainte ca perioada înmatriculărilor să se finalizeze se poate observa cum la unele facultăţi au rămas mai bine de 200 de locuri neocupate. La Facultatea de Inginerie Alimentară, pe cele 247 de locuri scoase la concurs, dintre care 115 fără taxă, s-au înscris 160 de candidaţi, iar la Facultatea de Inginerie Electrică şi Stiinţa Calculatoarelor, pe cele 340 de locuri propuse, dintre care 195 fără taxă, s-au înscris 314 candidaţi. De asemenea, nici la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management nu s-au completat toate locurile, astfel încât, pe cele 133 de locuri propuse, dintre care 116 fără taxă, s-au înscris doar 86 de candidaţi. Una dintre situaţiile cele mai grave este întâlnită la Facultatea de Istorie şi Geografie, unde pe cele 403 locuri propuse, dintre care 141 fără taxă, s-au înscris doar 167 de candidaţi, o situaţie asemănătoare înregistrându-se şi la nivelul Facultăţii de Litere şi Stiinţe ale Comunicării, unde pe cele 354 de locuri propuse, dintre care 147 fără taxă, s-au înscris doar 200 de candidaţi. Prima în topul facultăţilor care au rămas cu mai bine de 200 de locuri neocupate este Facultatea de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică care, pe cele 786 de locuri propuse, din care 185 fără taxă, s-au înscris doar 525 de candidaţi.
O situaţie cât de cât normală este întâlnită în cadrul Facultăţii de Silvicultură, unde pe cele 149 de locuri propuse, din care 76 fără taxă, s-au înscris 136 de candidaţi.
Precizăm că în cadrul a două facultăţi ale USV, numărul înscrişilor este mai mare decât numărul locurilor propuse. Facultăţile în cauză sunt: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pe cele 176 de locuri propuse, din care 95 fără taxă, s-au înscris 244 de candidaţi, iar la Facultatea de Stiinţe ale Educaţiei, pe cele 97 de locuri, din care 50 fără taxă, s-au înscris 181 de candidaţi. “Facultăţile în cadrul cărora nu s-a completat numărul de locuri propuse, cel mai probabil se vor ocupa în sesiunea de înscriere din toamnă, iar cele în cadrul cărora numărul de candidaţi este mai mare decât numărul de locuri, se va înmatricula doar numărul candidaţi corepunzător numărului de locuri”, a explicat Stefan Purici, prorector în cadrul Universităţii “Stefan cel Mare” Suceava.
Menţionăm că pentru sesiunea de înscriere din luna iulie 2015, pentru cursurile de licenţă zi s-a propus un număr de 2.685 de locuri, din care 1.120 fără taxă şi 1.565 cu taxă, însă doar 2.013 candidaţi au optat pentru facultăţile sucevene, 672 de locuri rămânând neocupate.
Nici facultăţile ID din cadrul universităţii sucevene nu au avut succes la înscrieri, astfel, Facultatea de Istorie şi Geografie, pe cele 110 locuri propuse, s-au înscris doar 15 candidaţi, o situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi la Facultatea de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde pe cele 330 de locuri propuse s-au înscris doar 149 de candidaţi. Tot puţini candidaţi s-au înscris şi la Facultatea de Litere şi Stiinţe ale Comunicării, unde, pe cele 50 de locuri propuse, s-au înscris 21 de candidaţi. O situaţie mai optimistă este întâlnită la Facultatea de Silvicultură, unde, pe cele 75 de locuri, s-au înscris 60 de candidaţi. Potrivit statisticii prezentate de USV, pentru învăţământul la distanţă s-au propus 565 de locuri, însă 320 au rămas neocupate. Menţionăm că la facultăţile cu învăţământ la distanţă toate locurile sunt cu taxă. Cel mai probabil, după sfârşitul perioadei de înmatriculări, locurile neocupate din cadrul facultăţilor universităţii sucevene vor fi mai multe, pentru că, sunt absolvenţi de liceu care au mai optat pentru a urma cursurile universitare în alte universităţi din ţară. Precizăm că perioada de înmatriculări la USV se va încheia în data de 31 iulie 2015. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …

2 comments

  1. Locuri libere la licee și la universitate.Trebuie luate măsuri imediate.Unii elevi ies din licee( tehnice) mai slabi decat intră.Ore neefectuate de elevi și profesori,dezinteresul ,….duc la număr redus de absolvenți cu Bacalaureat.

  2. La ce salarii le face la cei din mediul universitar,nici nu va mai fi nevoie de studenți.Profesorii vor lua 70-80 milioane vechi.Pot preda și la găini,dacă leafa merge….