Saturday , September 18 2021

Sute de candidați așteaptă de mai bine de jumătate de an să susțină proba de traseu pentru permise categoriile C, D și E

După cum a explicat prefectul Iulian Cimpoeșu, județul nostru nu are niciun examinator pentru aceste categorii. “Sun aproape zilnic la prefecturile din țară și fac tot felul de demersuri, poate ne mai trimit pe cineva, măcar pentru câteva zile. Până nu vor fi date sentințe defini­tive, nu putem debloca pos­turile, iar din 11 oameni, lucrăm acum doar cu trei. Nu avem nicio soluție să deblocăm situația”, spune prefectul.  Pentru că dosarul întocmit la finalizarea cursurilor este valabil un an de zile, sunt persoane care riscă să plătească încă o data taxele de școlarizare, dacă vor permis  

Județul nostru nu mai are momentan niciun examinator auto pentru categoriile C, D și E și din acest motiv sunt candidați care riscă să aibă de achitat încă o dată taxele de școlarizare, dosarul fiind valabil un an de zile.

Acesta este și cazul celor care trebuiau să susțină examenul de conducere pentru categoria C, pe data de 6 iulie, examen care a fost anulat. ”Am făcut școala de șoferi în municipiul Fălticeni, iar pe data de 9 februarie am susținut examenul scris, ”sala”. Am luat acestă probă după care m-am programat pentru proba practică, tocmai pe data de 6 iulie. Mi-au spus că nu sunt locuri, că sunt foarte aglomerați și nu au cum să mă programeze mai repede. Am fost pe 6 iulie la Suceava, cu camionul, cu motorină plătită din banii mei, pentru ca un polițist să-mi spună, fără nicio explicație, că nu pot da examenul și voi fi sunat în zilele următoare. Au trecut două săptămâni de atunci și nu m-a sunat nimeni. Din contra, eu am fost cel care a insistat cu telefoane, cu adrese trimise pe mail dar fără să rezolv ceva. Mai este puțin și trece un an de când am făcut școala de șoferi iar dacă nu susțin examenul în acest timp, expiră tot dosarul și trebuie să o iau de la capăt. Am avut un contract de muncă pentru un post de șofer, dar l-am pierdut. Mi-am amânat concediul din cauza examenului și acum nimeni nu-mi dă nicio explicație. Nu este normal, e bătaie de joc. Am așteptat șase luni pentru o programare ca să mi se spună că nu pot da examenul. Am trimis zeci de adrese la Prefectura Suceava, la Ministerul de Interne, dar nimeni nu găsește o soluție”, a povestit Adrian C. din municipiul Fălticeni.

În situația acestuia sunt câteva sute de suceveni care au finalizat cursurile școlilor de șoferi din județ și așteaptă de mai bine de jumătate de an, de la proba scrisă, să susțină proba practică, de traseu.

Prefectura Suceava pare să nu aibă soluții la această situație, pentru viitorul apropiat iar prefectul Iulian Cimpoeșu ridică neputincios din umeri. ”Nu avem în prezent, examinatori auto pentru categoriile C,D și E. Sun aproape zilnic la prefecturile din țară și fac tot felul de demersuri poate ne mai trimite pe cineva, măcar pentru câteva zile. Până acum nu au fost cazuri de persoane care să fie nevoite să achite școala încă o data, dar nu exclud că se poate întâmpla. Până nu vor fi date sentințe definitive, nu putem debloca posturile, iar din 11 oameni, lucrăm acum doar cu trei. Este foarte greu, dar nu avem nicio soluție să deblocăm situația. Cei care au ratat examenul, trebuie să facă o cerere de reprogramare pentru că nu vor fi reprogramați automat. Ceea ce pot să fac, este ca atunci cînd vor veni examinatori din țară, să aibă prioritate la examinare, cei care se apropie de perioada de un an de la finalizarea școlii”, a explicat Iulian Cimpoeșu, prefectul județului Suceava. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Anunț de finalizare proiect ”Granturi pentru capital de lucru Măsura 2”