Thursday , June 1 2023

Sute de absenți la simularea probei la limba și literatura română a examenului național de Bacalaureat 2023

Simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea 2023, a avut loc luni. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că la această probă au fost prezenți 4.989 elevi și niciun candidat nu a fost eliminat. În județul nostru sunt înscriși 5.788 liceeni în ani terminali, dintre care 5.211 din clasa a XII-a și 577 din clasa a XIII-a seral și frecvență redusă.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 21 solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale. Este vorba despre mărirea cu maxim 2 ore a timpului destinat efectuării lucrărilor scrise pentru 6 elevi, dintre care 1 elev beneficiază și de condiția accesului în sala de examen cu dispozitiv medical specific – glucometru, iar 1 elev de condiția redactarea lucrării prin dictare de către candidat către un profesor asistent; mărirea timpului destinat efectuării lucrărilor scrise cu 1 oră pentru 14 elevi, dintre care 11 beneficiază și de condiția susținerea probelor de examen cu suportul interpretului mimico-gestual, iar 1 elev de condiția accesului în sala de examen cu dispozitive medicale specifice – dispozitiv de măsurare continuă a gliceliei, pompă de insulină, dar și susținerea examenului în sală separată, în prezența unui însoțitor pentru 1 elev.

Marți urmează proba obligatorie a profilului, miercuri proba la alegere a profilului și specializării, iar în data de 30 martie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Candidații vor afla rezultatele în data de 6 aprilie a.c. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. (O. N.)

 

 

 

 

Vezi si

Minivacanța 1-5 iunie, ideală pentru drumeții în Bucovina

Vicepreședintele  Consiliului Județean Suceava,  Niculai Barbă, îndeamnă turiștii și sucevene să efectueze în minivacanța din …