Thursday , February 2 2023

Suspendarea activității pentru o balastieră din comuna Zamostea care extrăgea agregate minerale fără autorizație de mediu și amenzi de 95.000 lei

Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava și inspectori ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au efectuat o acțiune de control pe teritoriul comunei Zamostea, în zona malurilor și albiei râului Siret.

”Întrucât s-au constatat unele neconformități în ceea ce privește extracția și transportul de agregate minerale (pietriș și nisip) dintr-un perimetru situat în terasa râului Siret, în sarcina operatorului economic ce desfășura respectivele activități au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 95.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava. Astfel, SGA Suceava a aplicat o amendă în valoare de 35.000 lei pentru nerespectarea obligațiilor impuse prin autorizația de gospodărire a apelor în ceea ce privește interdicția de transport a agregatelor minerale prin albia minoră a cursului de apă.

Garda de Mediu Suceava a aplicat o amendă în cuantum de 60.000 lei pentru desfășurarea de activități de extracție agregate minerale fără autorizație de mediu și o sancțiune contravențională complementară constând în suspendarea activității până la obținerea autorizației de mediu. (O. N.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …