Sunday , July 21 2024

Super-concurență pentru proiectarea modernizării DN 29A de la Suceava la podul de la Zvoriștea

Nu mai puțin de opt oferte au fost depuse la licitației pentru realizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru porțiunea de la ieșirea din Suceava până aproape de podul peste râul Siret. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are fonduri doar pentru documentație în anul 2024, mai ales că lucrările de proiectare și execuție le-a scos la licitație și vor dura câțiva ani până vor fi finalizate.

Foarte probabil, lucrările de la noul pod vor fi realizate cu începere de anul viitor, motiv pentru care CNAIR a abordat problema proiectării reabilitării drumului de la Suceava la Zvoriștea într-o manieră mai temperată. Nu însă și firmele de proiectare, șapte din cele opt oferte fiind depuse de asocieri sau de ofertanți unici, dar cu subcontractanți declarați și anume: Mem Project Construct (având doi subcontractanți: 3D INGENIUS IAŞI și ENVIROLAND); CONSTRUCT C.D.P. (având trei subcontractanți: M&S ECOPROIECT, ELCRIROM CONCEPT și PROTELCO); RUTIER CONEX XXI (având subcontractant firma RC GEOPROIECT); ECO GEODRUM (având doi subcontractanți: Interactive Transport Planning și TOPOVIA 2002); ROADS DESIGN (având trei subcontractanți: MELNYTOPO, QUANTUM INSTAL și NV Construct);  INFRACONCEPT (având asociat firma NORDIC VISION, terț susținător societatea PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA și șase subcontractanți: Ploștinaru Anca-Diana – EVALUATOR AUTORIZAT, Ilie Andreica – PFA, IRIS VP, INFRASOL EXPERT, BRIDGE PROIECT și RC GEOPROIECT) și ROMASCO CONCEPT SRL (având asociat firma RIONVIL și doi subcontractanți: PODURI-HB și Blue Road). Un al optulea participant la licitație are calitatea de „ofertant unic”, fiind vorba despre:  Like Consulting SRL.

Contractul pentru DALI va fi atribuit pe baza criteriului „cel mai bun raport calitate – preț” unde componenta financiară reprezintă doar 40% din punctaj. Valoarea totală estimată de CNAIR pentru DALI – documentație obligatorie și preliminară proiectului tehnic – este de 1.220.225,01 lei, fără TVA. DALI-ul va avea în vedere lucrările de reabilitare a drumului național DN 29A de la km 4+207 până la km 23+010. Durata estimată a contractului este de 6 luni, CNAIR intenționând să atribuie contractul la final de august. În ce măsură până la sfârșit de an va fi gata DALI-ul, cu rămâne de văzut. În funcție de cât de repede se realizează proiectarea la faza DALI – implicit aprobarea necesară în CTE-ul CNAIR și al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii – se va putea spera la o licitație pentru proiectare și execuție și o demarare a lucrărilor în 2026 sau mai târziu. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Copil rănit ușor, la Frasin, într-un accident produs de un șofer care nu a acordat prioritate

Sâmbătă, în jurul ora 13.05, C. Cosmin, de  29 ani, din  Târnăveni – Mureș,  conducea …