Thursday , February 22 2024

Super-actiune a politiei `mpotriva taietorilor ilegali de arbori din judet

Elicoptere ale MAI, lucr\tori ai IGPR [i ai poli]iei jude]ene, silvicultori din cadrul Direc]iei Silvice, au descins ieri `n p\durile Bucovinei, pentru a depista t\ieri ilegale de arbori [i firme care proceseaz\ lemnul rezultat `n acest fel n controalele vor dura p=n\ la sf=r[itul acestei s\pt\m=ni
Elicoptere, desf\[ur\ri de for]e terestre din partea Inspectoratului General al Poli]iei Rom=ne [i de la Direc]ia Silvic\ Suceava au descins ieri diminea]\ `n fondul forestier din jude], pentru a depista t\ieri ilegale de arbori [i exploatarea acestora. Ieri dup\ amiaz\ au descins la Suceava, cu un elicopter, chestori din cadrul IGPR care au fost caza]i, iar ieri diminea]\ au plecat `n obiectiv pentru a coordona ac]iunea.
Un comunicat de pres\ transmis de IGPR f\cut public ieri diminea]\ a ar\tat c\ ofi]eri ai Direc]iei de Ordine Public\ din cadrul IGPR [i poli]i[tii cu atribu]ii pe linia prevenirii [i combaterii faptelor ilegale privind regimul silvic din jude]ul Suceava, dar [i din jude]ele vecine – Neam] [i Maramure[, au demarat o ac]iune ampl\ pentru prevenire [i combaterea t\ierilor ilegale de arbori din p\duri [i a faptelor ilegale acociate cu exploatarea, circula]ia, depozitarea, prelucrarea [i comercializarea materialului lemnos. Poli]i[ti ai serviciului de ordine public\ – biroul de cercetare a delictelor silvice din cadrul IPJ `mpreun\ cu speciali[ti silvici au declan[at ieri diminea]\ aceast\ ampl\ ac]iune de control `n Suceava, Neam] [i Maramure[. Conform IPJ, echipele mixte de control sunt sprijinite din aer de un elicopter al Inspectoratului General al Avia]iei din cadrul Ministerului Administra]iei [i Internelor, care va coordona echipele de la sol pe parcursul celor patru zile `n care se va derula ac]iunea. Potrivit programului, `n cadrul ac]iunii care se va finaliza la sf=r[itul acestei s\pt\m=ni, vor fi efectuate controale `n fondul forestier, la ocoalele silvice de stat [i private precum [i la 11 depozite [i instala]ii de prelucrare a materialului lemnos, `n vederea verific\rii legalit\]ii exploat\rii, preluc\rii [i comercializ\rii lemnului.
Interesant este, c\ `n ac]iunea de control ini]iat\ de IGPR, aceasta nu i-a avut ca parteneri pe lucr\torii de la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic [i V=n\toare (ITRSV) [i nici pe comisarii G\rzii Financiare Suceava. Purt\torul de cuv=nt al IPJ Suceava, comisarul [ef Cristian Papuc a declarat c\ toate concluziile acestei ac]iuni desf\[urate pe raza celor trei jude]e vor fi analizate la nivelul IGPR, Direc]ia de Ordine Public\, ini]iatoarea acestei ac]iuni, [i rezultatele vor fi f\cute publice dup\ finalizare. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Cea mai mare investiție din 2024 de la Oradea este realizată de o asociere de firme sucevene în frunte cu LOIAL Impex

O asociere de firme având ca lider cunoscuta societate suceveană LOIAL IMPEX SRL și asociat …

No comments

  1. sa fim seriosi ,tote sunt cu stirea lui flutur ,nu misca nimic fara sa stie
    angajari ,spagi si altele

  2. de ce nu descindeti la ocolul marginea unde majoritatea padurarilor au firme de exploatare chiar inregistrate pe alte nume de pe urma carora si-au facut case,si-au cumparat masini de lux si utilaje.un exemplu ar fi padurarul CAUNEI MIRCEA MARCEL din sucevita care il are ca “spate“ pe fratele sau GHEORGHE CAUNEI care este ministru secretar de stat in cadrul ministerului agriculturii,cel dintai fiind furat de o suma de 100.000 de euro din cantonul sau,dar intrebarea este de unde provin acesti bani plus o vila mare in constructie,2 tafuri noi,un mercesdes cu craniu(cu care zilnic cara lemne din padure),2 masini personale o skoda octavia din 2011 si o dacie 1310(cu care se plimba cel mai des pentru aparente).am si raspunsul daca mergi la prima serpentina deja se vede Palma asa este de rarita padurea.d-le neculai rosca,speram ca organele abilitate vor face ceva si in acest sens pt ca aici este doar un exemplu sunt nenumarate in zona bucovinei,si dvs veti scrie despre ele.

  3. Ca deobicei , afara-i vopsit gardul, inauntru …interesele economice ale Romsilva si nu grija fata de fondul forestier . Adica , silvicultorii nostri doresc sa nu aiba concurenta pe piata lemnului, sa tina preturile sus doar prin marcaje mai putine . Daca esti proprietar de padure si vrei sa tai lemn , chiar in regim silvic , trebuie sa te milogesti pe la ocoale sa vina cineva sa faca marcaje . Reusesti dupa multe insistente si asta doar pentru a frana taierile si a fi mai mica oferta de lemn . Daca intradevar i-ar durea capul de taierile ilegale , ar fi bine sa vada ca grosul lemnelor de furat au stirea padurarilor .