Thursday , February 2 2023

UPDATE: Suntem sub cod portocaliu de ploi torentiale si vijelii pana sambata seara

UPDATE: Până mâine seara, in tot judetul Suceava in jumatatea de nord a Moldovei si in tot arcul carpatic va ploua torențial și vor fi vijelii puternice.

porto1

Meteorologii au anunțat mai intai cod portocaliu de ploi abundente valabil de la ora 15:00 până sâmbată la ora 06:00, în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaţilor Orientali, local în Maramureş şi în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apã de 40…50 l/mp şi pe arii restrânse 60?70 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse şi pentru intervale mai scurte de timp.

Sâmbătă la ora 06.00 intră în vigoare o altă serie de avertizări: un cod galben valabil 24 de ore și un cod portocaliu valabil până sâmbătă ora 23.00.

Cod portocaliu de ploi abundente: local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Cod galben de cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică: În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

harta CG 29 iun 2018Stire initiala: 19 județe se află până vineri la ora 21 sub cod galben de ploi puternice. Cantitatea de precipitaţii poate ajunge la 60 de litri pe metru pătrat. Începând de joi de la ora 21.00 până vineri la aceeași oră, județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Mureș, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți sunt sub cod galben de ploi puternice. Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș și în nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Cantitatea de precipitaţii va fi de 20 – 30 de litri pe metru pătrat, dar poate ajunge și la 60 de litri pe metru pătrat. Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, temporar însemnat cantitativ.

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …