Monday , July 22 2024

Suntem sub cod galben de caniculă. În week-end  temperaturile vor ajunge și la 36-37°C

A fost caniculă marți în cea mai mare parte a țării, temperaturile ajungând la 39 de grade în regiunile sudice. Pentru miercuri, 10 iulie, ANM a emis un cod galben pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv pentru județul Suceava. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Conform site-urilor specializate, urmează o săptămână de foc, de miercuri și până la începutul săptămânii viitoare în Suceava se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate, cu un vârf în week-end, vineri, sâmbătă și duminică fiind anunțate temperaturi de 36-37 de grade.

Totodată, miercuri, mai multe județe din sud-vestul țării vor fi sub cod portocaliu de caniculă, în zonă temperaturile putând urca și până la 39-40 de grade. (O.S.)

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …