Thursday , August 18 2022

Sunt alții care se pricep la promisiuni mai bine decât oficialii noștri. Ucrainenii iar l-au informat pe prefectul Sucevei că termină îndată punctul de frontieră de la Vicov

Punctul de trecere a frontierei de la Vicov va fi deschis pe 20 iulie pentru traficul autoturismelor. Anunțul a fost făcut de prefectul Alexandru Moldovan în urma discuțiilor cu partea ucraineană care au avut loc luni, 4 iulie, în vama Siret. La discuții a participat o delegație a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii condusă de secretarul de stat Ionel Scriosteanu.

De fapt, partea română terminase din 2014 proiectul cu finanțare europeană pentru darea în folosință a punctului de trecere a frontierei de la Vicov – Crasna, dar partea ucraineană nu a respectat termenele și a mai fost și o problemă legată de finanțarea lucrărilor, mai exact justificarea cheltuielilor făcute cu bani europeni.

De altfel, Prefectura Suceava a mai informat că în vederea descongestionării traficului prin PTF Siret, partea ucraineană și-a asumat deschiderea cu data de 1 august a PTF Racovăț din județul Botoșani ce va fi destinat în principal traficului autoturismelor, TIR-urilor goale și a cisternelor de combustibil. De fapt, tot din 2014 au fost finalizate lucrările și la punctul de trecere al frontierei de la Racovăț – Probotești, la fel ca în cazul de la Vicov fiind destinat pentru traficul ușor, dar nici aici ucrainenii nu s-au arătat a fi mai receptivi și au contabilizat întârzieri non-stop. La fel cum și numeroasele promisiuni făcute de fel de fel de oficiali regionali și chiar naționali din Ucraina nu s-au concretizat până acum.

Singura realizare notabilă care – deși neprevăzută în proiectul european încheiat de România în 2014 și nefinalizată de Ucraina nici până acum – va ajuta mult în eventualitatea deschiderii punctului de la Racovăț-Probotești este cea a modernizării unei porțiuni de drum și a realizării unui nou pod peste Prut. (D.P.)

Vezi si

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul …

One comment

  1. spägari de o parte si de ceaalaltä , numai ce averi au adunat in decursul anilor. Nimeni nu vede nimic , interesant