Saturday , April 20 2024

Sume uriașe în valută confiscate marți seară de la doi ucraineni care voiau să intre în România pe la Siret

Sute de mii de dolari și euro urmau să fie transportați de cetățeni ucraineni prin punctul de control Porubnea la Siret, dar au fost împiedicați de grănicerii detașamentului Cernăuți care au găsit – împreună cu vameșii – valuta nedeclarată în două mașini conduse de doi cetățeni ai țării vecine.

Potrivit unei postări de pe contul de facebook al Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Grăniceri de Stat al Frontierei Ucrainei, cei doi aveau banii ascunși în mașinile pe care le conduceau – BMW-uri înmatriculate în Ucraina – printre haine. Ambii șoferi care voiau să meargă spre România prin punctul de control Porubnea au ales banda Coridorul Verde. Nefiind declarați banii au fost confiscați. În plus, aceștia riscă o amendă de 100 la sută din valoarea banilor confiscati.

În informarea de pe contul de facebook al Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Grăniceri de Stat al Frontierei Ucrainei se menționează că în primul autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, au fost găsiţi nedeclaraţi 349.000 de dolari și 198.500 de euro iar în urma inspectării celuilalt autoturism, condus de un cetățean în vârstă de 56 de ani, s-au mai găsit, nedeclarați, 325.000 de dolari și 250.000 de euro. (D.P.)

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …