Tuesday , June 25 2024

Suită de manifestări dedicate Sărbătorilor de iarnă, organizată de Primăria Liteni

În ajunul Crăciunului a avut loc un spectacol de colinde, copiii primind daruri de la Moș Crăciun, elevii merituoși fiind recompensați cu premii, burse și diplome. Marți s-a desfășurat un program de datini și obiceiuri de iarnă, intitulat “Porniți plugul, măi flăcăi!”, iar pentru sâmbătă este programat Festivalul “Parada Măștilor”, cu urături și tradiții din zona orașului Liteni. “Avem obligația să păstrăm aceste obiceiuri și să le predăm generațiilor viitoare”, a declarat Tomiță Onisii, primarul orașului Liteni, principalul susținător al acestor manifestări

Marți, 27 decembrie, în fața Primăriei orașului Liteni a fost organizat un foarte frumos program de datini și obiceiuri de iarnă, intitulat “Porniți plugul, măi flăcăi!”. Au participat Urșii de la Ştirbăț, Fanfara “Izvorașul”, Grupul Folcloric “Bogdana” de la Bogdănești , Ansamblul “Obcina Stânișoarei” din Mălini, Grupul Folcloric “Stânjenelul”,  Malanca de la Stroiești, Urșii de la Zaharești, Fanfara “Codrii Rotunzi” și Ceata din Boroaia. Au susținut concerte de muzică populară soliștii Ansamblului “Izvorașul”,  al Casei de Cultura Liteni, Simona Matachi, Narcisa Mitruț, Maria Ivan, Beatris Livadaru, Mădălina Maftei, Florin Costan, Marius Dumitriu, Ştefania Popa, Andreea Bădărău, Briana Calistru, Nicoleta Dumitru (Borș), Claudia Țibichi și llinca Vornicu.

“Cele mai frumoase Datini și Obiceiuri de Anul Nou din județul nostru au fost prezentate pe scena din fața Primăriei Liteni.  Avem obligația să păstrăm aceste obiceiuri și să le predăm generațiilor viitoare! Mulțumesc tuturor cetelor de urători și le doresc multă sănătate și La mulți ani!”, a declarat Tomiță Onisii, primarul orașului Liteni.

Acesta a mai anunțat și faptul că sâmbătă, 31 decembrie, de la ora 13.00, tot în fața sediului Primăriei Liteni, va avea loc Festivalul “Parada Măștilor”, cu urături și tradiții din zona orașului Liteni.   “Se vor acorda premii pentru toate cetele care vor participa. Vă așteptăm cu drag”, a transmis primarul Tomiță Onisii.

Totodată, trebuie menționat faptul că sâmbătă, 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, Primăria Liteni a organizat un spectacol de colinde, Moș Crăciun a împărțit daruri pentru cei mici, elevii merituoși au primit diplome, burse și premii, totul încheindu-se cu un superb foc de artificii. (O.S.)

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …