Wednesday , February 1 2023

Suedezii depun armele: chinezii le-au cumparat toata industria auto

Proprietarul producătorului suedez de automobile Volvo, firma chineză Geely, este interesată şi de marca sudeză Saab, potrivit presei franceze, care citează un cotidian suedez.
“Geely este interesată de tot, producţie şi cercetare”, potrivit sursei citate. În acest sens, Geely ar fi intrat deja în discuţii cu administratorul judiciar al Saab. Producătorul suedez, care n-a mai fabricat o maşină de zece luni, are nevoie disperată de cash. Aştepta banii de la alte două companii chineze, Zhejiang Youngman Lotus Automobile şi Pangda, dar prima companie, care urma să ofere un credit de 70 de milioane de euro, ar dori să se retragă.
Saab a intrat în criză în acest an. În aprilie a închis capacităţile de producţie, pentru că nu a mai putut onora plăţile către furnizori, cărora le datorează 150 de milioane de euro. În august, nu a mai putut nici măcar să plătească salariile angajaţilor. (money.ro)

Vezi si

Ioan Balan – Prețurile mari ale energiei ne obligă la investiții tot mai puternice pentru creșterea eficienței energetice

Deputatul PNL Ioan Balan consideră că prețurile mari la energie, determinate de agresiunea barbară a …