Sunday , February 5 2023

Suceviţa ar putea fi atestată ca staţiune turistică de interes naţional

In Suceviţa există peste 50 de structuri de primire turistice (pensiuni agroturistice de 2, 3 şi 4 margarete, hoteluri de 3 şi 4 stele şi moteluri). De asemenea, Pojorâta va fi declarată staţiune turistică de interes local . Localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică  

sucevita

Localităţile Suceviţa (judeţul Su­ceava) şi Borsec (judeţul Harghita) şi ar putea fi atestate ca staţiuni turistice de interes naţional. De asemenea, alte zece localităţi sunt propuse pentru a fi atestate ca staţiuni turistice de interes local, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului, publicat în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei.
Odată aprobat documentul, “loca­lităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică”, se menţionează în nota de fundamentare.
Astfel, proiectul de act normativ a fost elaborat “avand în vedere soli­ci­tările şi documentaţiile depuse de autorităţile administraţiei publice locale”.
La rândul său, Autoritatea Na­ţională pentru Turism (ANT) a verificat îndeplinirea criteriilor legale, efectuand inclusiv vizite la faţa locului. In prezent, în Borsec sunt 540 locuri de cazare, din care 439 sunt încadrate la 3-5 stele. În Suceviţa există peste 50 de structuri de primire turistice (pensiuni agroturistice de 2, 3 şi 4 margarete, hoteluri de 3 şi 4 stele şi moteluri).
Localităţile propuse a fi atestate ca staţiuni turistice de interes local sunt: Baia de Fier (judeţul Gorj), Boghiş (ju­deţul Sălaj), Colibiţa (judeţul Bistriţa – Năsăud), Moisei (judeţul Maramureş), Negreşti Oaş (judeţul Maramureş), Pojorâta, (judeţul Suceava), Sângeorgiu de Mureş (judeţul Mureş), Zona Băile Banffy, (municipiul Topliţa, judeţul Harghita), Zona Băile Ocna Dej (municipiul Dej, judeţul Cluj) şi Zona Moineşti – Băi (municipiul Moineşti, judeţul Bacău).
 
În prezent, în România există 41 de localităţi atestate ca staţiuni turistice de interes naţional şi 47 de localităţi atestate ca staţiuni turistice de interes local.

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …