Sucevenii Tiberius Brădățan, Eugen Uricec, Constantin Coroamă și Cristian Şologon și-au pierdut posturile din Guvern 

09 noiembrie 2019, 7:48

Așa cum a spus în ședința de guvern de miercuri, premierul Ludovic Orban a început să facă febră musculară de la semnat decizii de eliberare din funcție în ministere. Joi au fost dați afară dintr-un condei 38 de secretari și subsecretari de stat, precum și consilieri de stat

Tiberius Brădățan (foto), secretar de stat în Ministerul Sănătății, și Eugen Uricec, secretar de stat la Ministerul Mediului, au fost eliberați joi din funcții, prin decizia premierului Ludovic Orban. Ambii au fost numiți de guvernele PSD în aceste posturi. De asemenea, au mai fost eliberați din funcții și sucevenii Daniel-Constantin Coroamă – secretar de stat la Ministerul Apelor, precum și Ioan Cristian Şo­logon – subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Alături de ei, alți peste 30 de secretari de stat, trei subsecretari de stat și trei consilieri de stat au fost dați afară dintr-un foc, așa cum anunțase deja prim-ministrul noului guvern instalat la Palatul Victoria.

Cei mai mulți dintre ei, șapte, sunt de la Ministerul Dezvoltării. Conform Digi 24, alte ministere care au pierdut astăzi între unul și trei secretari de stat sunt Sănătate, Educație, Apărare, Dezvoltare, Finanțe, Agricultură și Mediu.

De altfel, premierul Ludovic Orban a anunțat încă din prima ședință de guvern că „abia așteaptă să facă febră musculară” la mână de la semnat decizii de demitere și că toți oamenii numiți politic de fostul Guvern vor fi dați afară.

„Astăzi (joi – n.r.) am eliberat din funcție cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua. Trebuie pregătite deciziile, analizată baza legală și după aia să semnez, de aceea nu pot mai repede. Acestea sunt funcții de demnitate publică. Guvernul PSD a plecat. Toți secretarii de stat PSD, toți președinții, vicepreședinții și în general toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care și-au bătut joc de România în ultimii trei ani de zile. Voi elibera peste tot. Numărul total al secretarilor de stat va fi făcut public în momentul în care adoptăm hotărârile de Guvern de organizare și funcționare a ministerelor. Vom reduce drastic numărul de secretari de stat”, a afirmat Ludovic Orban . (C.A.)

reportersite