Tuesday , May 24 2022

Sucevenii și-au ales prin vot electronic proiectele preferate la bugetarea participativă în acest an

Cele zece proiecte din cele 29 admise în competiția pentru bugetarea participativă de anul acesta au fost selectate de suceveni în urma votului electronic de până în data de 17 Ianuarie a.c.. Precizăm că, față de anii precedenți când bugetarea participativă se făcea în urma unor consultări directe, pe cartiere, la întâlniri care participa și primarul Ion Lungu, anul acesta s-a făcut pe cale electronică. Astfel, s-a realizat un regulament care a fost publicat pe site-ul Primăriei Suceava apoi s-a făcut o perioadă de înscriere a proiectelor (43 la număr) după care acestea au fost verificate de specialiști din Primărie cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate – între care valoarea maximă să fie de 100.000 de euro de fiecare proiect – iar apoi s-a trecut la votare.

Astfel, conform rezultatelor finale ale votului electronic exercitat până în data de 17 Ianuarie, 362 de sufragii electronice a obținut proiectul ce prevede sistematizarea rutieră și amenajarea de locuri de parcare pe str. Pictor Șerban Rusu Arbore, în zona ANL Metro, secondat cu 277 de voturi de proiectul de finanțare a Centrului pentru tineret Suceava și cu o diferență de numai două sufragii de proiectul de reabilitarea trotuare și parcări pe Strada Stațiunii și Victoriei.

Pe locul patru și cinci sunt proiectele privind realizarea unei piste de bicicletă, zona de plimbare și sistem de supraveghere video Zona Aleea Dumbrăvii (258 de voturi) și instalare de containere de recilare (donare) de haine și încălțăminte în zonele Sf. Ioan, Albina, Danigri Obcini, Orizont, Zona Mărășești (242 de voturi). La numai un vot distanță s-a situat proiectul de alimentare cu gaz natural al cartierului Europa a obținut 241 de voturi, pe locul șapte, cu 231 de voturi, fiind asfaltarea străzii Pictor Dumitru Dacian și adiacente iar asfaltarea străzii Traian Popovici a primit 214 voturi (loc 9) și pentru amenajarea străzii Emil Cioran au votat 205 suceveni (loc 10).

Totodată, municipalitatea urmează să implementeze și sistemul SuceavaAlert pentru raportarea incidentelor din municipiul Suceava care a fost votat de 223 de cetățeni. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat că există posibilitatea finanțării mai multor proiecte dacă primele 10 au o valoarea cumulată mai mică de un milion de euro. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …