Sunday , November 27 2022

Sucevenii pot plăti prin sms pentru eliberarea cărților de identitate

Începând de miercuri, 5 octombrie, sucevenii pot plăti prin SMS taxele pentru eliberarea cărților de indentitate. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, în conferința de presă de miercuri dimineață, edilul specificând totodată că prin aceeași modalitate vor putea fi plătite și cărțile de identitate provizorii, dar și cele pentru furnizarea de date cu caracter personal.

Până acum sucevenii trebuiau să se deplaseze de la Iulius Mall unde funcționează serviciul de evidență a populației la Primăria Suceava unde trebuiau să achite taxele respective.

„Se trimite un sms  la 7530 cu textul „Suceava7” și 1,5 euro plus TVA pentru eliberarea cărților de identitate, cu textul „SV1” și 0,20 euro plus TVA pentru eliberarea cărților de identitate provizorii și cu textul „SVD1” și 0,20 euro plus TVA penru furnizarea de date cu caracter personal”,a  explicat Ion Lungu. Răspunzând unei întrebări în acest sens, Ion Lungu a precizat că taxele vor fi plătite în moneda națională, conform cursului valutar de referință, făcându-se conversia din euro în lei. (D. P.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …