Tuesday , February 27 2024

Sucevenii nu se înghesuie la vaccinarea anti-COVID. Luni erau zero persoane pe listele de așteptare și peste 7.500 de locuri, majoritatea la Pfizer

Luni dimineață, niciun sucevean din tot județul nu mai figura pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID, după cum arată situația pe platforma națională de vaccinare. Practic, sunt peste 7.500 de locuri libere, cele mai multe pentru Pfizer, pentru care nu se înscrie nimeni. 

Astfel, luni, 19 aprilie, în dreptul județului nostru erau trecute 0 (zero) persoane pe listele de așteptare la vaccinarea cu Pfizer, Moderna și Astra Zeneca.

Asta în condițiile în care, centralizat, există 7.565 de locuri disponibile, din care cele mai multe cu serul Pfizer – 4.888 -, apoi cu Moderna – 1.440 – și cu AstraZeneca -1.237.

Din toată țara, se pare că, așa cum arată datele oficiale de azi, doar sucevenii și locuitorii județului Mehedinți nu se înghesuie să se vaccineze, nici județul din sud-vestul țării neavând deloc persoane pe listele de așteptare.

Situația nu mai poate fi explicată strict prin prisma scandalului legat de cazurile de tromboze identificate la puține persoane vaccinate cu AstraZeneca, câtă vreme sunt foarte multe doze de Pfizer și Moderna aflate la dispoziția sucevenilor.

În restul țării, la polul opus de află Capitala și județele Cluj, Mureș, Prahova, Brașov, Sibiu, Ilfov, unde zeci de mii de oameni sunt pe listele de așteptare, iar locurile disponibile sunt mult mai puține.

În București sunt 74.830 de persoane pe listele de așteptare și doar 5.262 de locuri disponibile, toate pentru vaccinul AstraZeneca.

La Cluj, 32.146 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare, din care peste 31.000 pentru Pfizer și 4.818 de locuri libere exclusiv pentru AstraZeneca. În județul Mureș sunt 12.822 de persoane care așteaptă un loc pentru a se vaccina cu Pfizer și sunt disponibile 1.771 de locuri – 535 pentru Moderna și 1.236 pentru AstraZeneca.

La nivel național, 232.435 de persoane se află pe listele de așteptare pentru vaccin, iar 177.441 de locuri sunt disponibile. (O.S.)

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …

One comment

  1. Lumea nu înţelege că acest virus există şi până nu o să fim imunizaţi marea majoritate, nu o să revenim la vechea noastră viaţă. Până şi domnul primar al Sucevei, a spus că participarea la această campanie de vaccinare reprezintă un gest de responsabilitate civică şi a făcut un apel „de suflet” către cadrele medicale pentru a se implica în acţiunea de imunizare.