Thursday , April 8 2021

Sucevenii nu s-au grăbit să se programeze pentru vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca

Pentru luni au fost doar 152 de programări, deși erau 300 de locuri libere

Începând de luni, 15 februarie, au devenit funționale încă cinci centre de vaccinare în județul nostru, unde populația până în 55 de ani se poate vaccina împotriva Covid 19, cu vaccinul produs de firma AstraZeneca. Este vorba despre centrele organizate în sălile de sport ale Colegiului Național ”ștefan cel Mare” din Suceava, de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc și de la școala Gimnazială ”Miron Costin” din Suceava, la care se adaugă și centrele de vaccinare organizate la Parcul Zoo din Rădăuți și la Casa de Cultură ”Alexandru Arșinel” din Dolhasca. La aceste centre au fost disponibile 300 de locuri, dar s-au programat doar 152 de persoane.

În cursul zilei de duminică, s-au vaccinat 1.074 de persoane , dintre care 40 au primit prima doză de vaccin Moderna iar 1.034 de persoane au primit a doua doză de vaccin Pfizer BioNtech. Spitalul Județean este, de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, fruntaș la vaccinări, având zi de zi, cel mai mare număr de persoane vaccinate, în timp ce la centrul de vaccinare de la Vatra Dornei, se vaccinează cele mai puține persoane, duminică fiind făcute doar 59 de vaccinuri, față de 347 câte s-au făcut la spitalul sucevean.

Până în momentul de față, în total, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva SarsCov2 22.534 de persoane cu doza I și 11.228 de persoane cu doza a II-a. (C.R.)

Vezi si

Un weekend plin de surprize culinare și ateliere pentru copii, la Iulius Mall Suceava

Buna dispoziție, preparatele savuroase, dulciurile apetisante și atmosfera din Istanbul pot fi experimentate timp de …