Sunday , January 29 2023

Sucevenii Liviu Goian şi Liviu Cenuşă au fost arestaţi preventiv, alături de primarul Bacăului – Romeo Stavarache

Cei trei au fost arestaţi preventiv după ce au luat legătura între ei, deşi aveau această interdicţie, prin măsura controlului judiciar luat împotriva lor. Stavarache, Goian şi Cenuşă au ieşit împreună din arestul poliţiei băcăuane şi chiar au plecat cu aceeaşi maşină la locuinţa primarului

Liviu-Goian [800x600]
Liviu Goian
Curtea de Apel Bacău a dispus ieri arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a primarului Romeo Stavarache şi a sucevenilor Liviu Cenuşă şi Liviu Goian. Procurorii DNA au cerut arestarea acestora pentru că, fiind sub control judiciar, aceştia au luat legătura între ei. Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat că “există suspiciuni că inculpatul Romeo Stavarache a încălcat măsura obligativităţii de a nu lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, iar în consecinţă procurorii au solicitat în instanţă înlocuirea măsurii de control judiciar dispusă de instanţă cu cea a arestului preventiv”.
Romeo Stavarache a fost interceptat în timp ce vorbea la telefon cu fiul lui Liviu Goian, complice în dosar, deşi edilul avea interdicţia de a lua legătura cu alte părţi implicate în cauză. In referatul trimis în instanţă de DNA cu propunerea de arestare preventivă se arată că printre interdicţiile impuse de instanţă pe data de 26 iunie se află şi aceea că Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă şi Liviu Goian nu au voie să comunice direct sau indirect cu ceilalţi inculpati sau martori din dosar.
cenusa-liviu- [800x600]
Liviu Cenusa

Verificând din oficiu modul de respectare de către cei trei a obligaţiilor impuse de judecătorul de drepturi şi libertăţi, DNA a constatat că aceştia au încălcat cu rea-credinţă obligaţia de a nu se apropia şi de a nu comunica cu ceilalţi coinculpati.
In acest context, în timp ce era încă în sediul poliţiei, la data de 26 iunie, ora 22.49, Romeo Stavarache l-a contactat telefonic pe Claudiu Robert Goian, fiul lui Liviu Goian, între cei doi fiind purtată următoarea convorbire:
Claudiu Robert Goian: Alo!
Romeo Stavarache: Alo! Claudiu!
Claudiu Robert Goian: Da, şefu’!
Romeo Stavarache: Vino să-l iei pe taică-tu la Poliţia…
Romeo Stavarache: In faţă acolo!
Claudiu Robert Goian: Da! Stiu! Da, da, da! Da’…plec…Si de acolo vă ia şi pe dumneavoastră, da?
Romeo Stavarache: Nu! Acuma problema-i aşa: Aa…o să dau telefon să vină! Nu! Eu vin…ies …ei ies pe-acolo, să nu-i vadă nimenea, eu tre’ să dau declaraţie la presă, ca n-am cum! Stii? Da? Mă…mă duc şi dau la…la Municipiu! Mă duc la Municipiu şi să…văd cine vine să mă ia de acolo. Da!
Claudiu Robert Goian: Sefu’! Boby e cu mine şi cu băiatu’ lu’…lu’ Liviu. Da’…o singură chestie! Pe aicea-i o grămadă de presă!
Claudiu Robert Goian: Da, de asta tot noi încercam să vă scoatem din… declaraţii. Mai bine ieşiţi şi dumneavoastră acolo şi-i daţi mâine, frumos, la costum, în Primărie şi…
Romeo Stavarache: Da! Corect! Haide să ieşim…
Claudiu Robert Goian: Ok?
Claudiu Robert Goian: Sefu’! Sefu’!
Romeo Stavarache: Da! Zi!
Claudiu Robert Goian: Vin…Vin doar…aa…îmi daţi beep când sunteţi gata? Veniţi, v-am luat şi-am plecat! Nu mai stăm! Da?
Romeo Stavarache: La Municipiu! La Municipiu!
Claudiu Robert Goian: Sefu’! Da’ când sunteţi toţi trei, ca să vă iau pe toţi!
Romeo Stavarache: Perfect!
Claudiu Robert Goian: Vă iau doar eu şi…Da? Ok!
Romeo Stavarache: Aa! Tu vii la Judeţ! La Judeţ vii!
Claudiu Robert Goian: La Judeţ! Corect, corect, corect!
Romeo Stavarache: Da!
Claudiu Robert Goian: Imi daţi beep când…
Romeo Stavarache: Ei, da’ ce? Da! La Judeţ! Tu unde eşti? Unde eşti acuma?
Claudiu Robert Goian: La Municipiu!
Romeo Stavarache: Eşti la Municipiu, da? Aa…Stai un pic! Nu! …Eu sunt gata, mă! Dar…aa…ieşim să vedem! Dacă ne dă voie să ieşim pe-acolo!
Claudiu Robert Goian: Păi vorbi…. Rugaţi-i să …să ieşiţi pe-acolo, da? Si…şi când sunteţi gata, eu am venit, v-aţi urcat în maşină ş-am plecat!
Romeo Stavarache: Da! Acuma! Ok! Vii la Judeţ! Vii la Judeţ! In faţă la Judeţ, da?
Claudiu Robert Goian: Da, da! Să ieşiţi repede !
Romeo Stavarache: Da, da! Imediat! Da’ sunt şi-aicea? Sunt şi-aicea?
Claudiu Robert Goian: Acolo nu sunt! Acolo nu sunt!
Romeo Stavarache: Da, da! Hai! Pa! Acuma! Hai! Hai c-acuma ieşim! Bine! Pa! Pa!
La ora 22.52, aflându-se la ieşirea din sediul IPJ Bacău, Romeo Stavarache l-a contactat din nou pe Claudiu Goian cu care a purtat următorul dialog:
Claudiu Robert Goian: Da, şefu’! Is în faţă! Haideţi!
Romeo Stavarache: Hai! Gata! Hai!
Potrivit imaginilor înregistrate de camera de supraveghere situată la ieşirea din sediul IPJ Bacău, cei trei inculpaţi au părăsit în acelaşi timp sediul instituţiei şi s-au urcat toţi trei în autoturismul condus de Claudiu Robert Goian, care îi aşteptă în faţa porţii de acces.
In timp ce se aflau în autoturism, Liviu Cenuşă, utilizând telefonul lui Romeo Stavarache, a apelat-o pe soţia sa, Carmen Gabriela Cenuşă, cu care a purtat următoarea discuţie:
Carmen Gabriela Cenuşă: Da?
Liviu Cenuşă: Bună, iubita!
Carmen Gabriela Cenuşă: Bună, iubitule! Unde eşti?
Liviu Cenuşă: Uite, mă plimb prin oraş …(râde – n.n.)…cu primaru’ şi cu Liviu! …(râde – n.n.)…
Din coroborarea conţinutului convorbirilor telefonice cu imaginile înregistrate de camera de luat vederi de la sediul IPJ Bacău şi înscrisurile înaintate de Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă rezultă că Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă şi Liviu Goian au părăsit împreună sediul IPJ Bacău, s-au urcat în aceeaşi maşină şi s-au deplasat cu aceasta la domiciliul celui dintâi. Aici erau şi soţiile primarului Romeo Stavarache şi a lui Liviu Cenuşă, Anca Stavarache şi, respectiv, Carmen Gabriela Cenuşă.
Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute şi mai apoi eliberat sub control judiciar, el fiind suspectat că a primit mită peste 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri. Alături de Stavarache au mai fost reţinuţi şi doi suceveni, cu afaceri în Bacău – Liviu Goian şi Liviu Vasile Cenuşă. Liviu Goian este fratele fotbalistului Dorin Goian, a jucat fotbal la CSM Suceava şi la Selena Bacău şi deţine acum un post de televiziune. Liviu Cenuşă, văr cu primarul Stavarache, a fost până acum câţiva ani un mărunt om de afaceri în Suceava, iar după ce vărul său a devenit primar s-a mutat la Bacău, unde are un ziar şi mai multe afaceri. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …