Thursday , February 2 2023

Sucevenii își pot preschimba permisele de conducere care expiră și în zilele de sâmbătă

În contextul în care, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 expiră termenul de valabilitate a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere la nivel national și a circa 6.000 permise de conducere la nivelul județului Suceava (aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013), prefectul județului a emis un ordin prin care a dispus ca Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V.) Suceava să desfășoare activități de lucru cu publicul inclusiv în zilele de sâmbătă.

Astfel, în lunile ianuarie și februarie, S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava va desfășura activitate în zilele de sâmbătă (începând cu data de 7 ianuarie, inclusiv în ziua de 21 ianuarie) cu două ghișee la care se vor derula operațiuni în exclusivitate destinate preschimbării permiselor de conducere emise de statul român, a căror valabilitate administrativă expiră. Facem precizarea că solicitanții trebuie să dețină, obligatoriu, programare pe site-ul www.drpciv.ro, pe lângă celelalte documente impuse de legislația în vigoare.

Preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative se poate realiza parcurgând următorii pași:

  • efectuarea programărilor online pe site-ul drpciv.ro,
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei ( prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).
  • prezentarea la sediu conform programării.

”Prin măsurile pe care le-am dispus astăzi, sunt create premisele ca la nivelul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava să creștem numărul de solicitări de preschimbare procesate de la circa 1.000 până la 1.200- 1.250 pe săptămână, astfel încât să putem răspunde solicitărilor cetățenilor într-o manieră corespunzătoare. Către toți cei interesați, transmit din nou apelul meu de a se programa din timp în vederea preschimbării permisului de conducere, astfel încât să evităm, pe cât este posibil, supraaglomerarea la ghișee”, a declara, Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava. (O.S.) 

Vezi si

Accident la ieșirea din Câmpulung spre Pojorâta. O femeie a fost grav rănită (FOTO)

Joi, în jurul orei 12.30, la ieșirea din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre localitatea Pojorâta a …