Friday , June 21 2024

Persoanele infectate cu coronavirus vor fi evaluate și tratate gratuit în centrele de evaluare de la Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Suceava 

Aceste centre de evaluare vor funcționa în regim ambulatoriu, iar pacienții nu vor avea nevoie de trimitere. S-a luat această decizie pentru a nu se mai supraaglomera Unitatea de Primire Urgențe

După cum reiese din declarațiile reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Suceava, persoanele infectate cu noul coronavirus, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor  putea fi evaluate și tratate gratuit în centre speciale de evaluare, ca să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital. Astfel de centre sunt deja în pregătire în cadrul unităților spitalicești din Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și în cadrul Spitalului Județean.

Centrele de evaluare ambulatorie sunt foarte importante, întrucât pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament, astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital, reprezentanții DSP subliniind faptul că este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale.

Medicii repetă faptul că este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede, astfel putând fi prevenite cazurile severe. Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare.

”În județul Suceava vor fi trei centre de evaluare, la Spitalul Județean și la spitalele din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Joi dimineață va avea loc la Prefectură o ședință cu managerii spitalelor în vederea stabilirii politicii de gestionare a valului V”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Decizia este luată la nivel național, după ședința de marți a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cu șefii DSP și cu managerii spitalelor din țară. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Peste 77% dintre elevii Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au primit distincții la finalul anului școlar

La nivelul liceului, 44 de elevi (aproape 5%) au încheiat anul școlar cu media 10. …