Sunday , January 29 2023

Sucevenii datornici au fost daţi în judecată de Termica

Societatea comercială i-a dat în judecată pe sucevenii cu datorii la apă caldă şi căldură. După validarea popririi de către instanţă, cei ce au datorii la Termica vor fi daţi pe mâna executorilor judecătoreşti care vor decide modul de recuperare a banilor

 
datorii [800x600]

SC Termica SA a făcut demersuri în instanţă în scopul de a-şi recupera banii de la debitori, în principal de la cei arondaţi Asociaţiei numărul 17 de proprietari. In cursul zilei de ieri Judecătoria Suceava a amânat soluţionarea a şase dosare de validare de poprire. Directorul SC Termica SA, Ovidiu Dumitrescu a explicat că în momentul în care instanţa va da un răspuns favorabil, executorii judecătoreşti se vor ocupa de recuperarea banilor datoraţi de către suceveni la Termica. Precizăm că executorul judecătoresc este cel care stabileşte metodele de recuperare a sumelor datorate. Directorul Ovidiu Dumitrescu a mai precizat că persoanele trimise în judecată de către societatea comercială de transport – distribuţie au fost selectate de asociaţiile de proprietari de care aparţin. Prin urmare, dacă datornicii nu îşi vor plăti restanţele la utilităţi, în special pe cele la Termica, vor fi executaţi silit.
Poprirea este o măsură dispusă de o instanţă judecătorească de indisponibilizare a unor sume de bani ori a unor produse datorate debitorului de către o persoană.
Deşi Termica este falimentară mai trage speranţa că va supraveţui dacă debitorii îşi plătesc restanţele. Precizăm că zece Asociaţii de proprietari nu au achitat niciun leu pentru a plăti facturile la utilităţi aferente lunii iunie. Amintim că, falimentul societăţii comerciale Termica a fost declarat oficial la sfârşitul lunii iunie 2015, însă, conform legii, operatorul de termoficare va furniza apă caldă pentru cele aproximativ 20.000 de apartamente, încă branşate la reţeaua centrală de termoficare, timp de 90 de zile, cu condiţia ca sucevenii să fie la curent cu plăţile. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …