Saturday , December 3 2022

Sucevenii au fost înşelaţi cu cel puţin 90.000 de lei în primele patru luni ale acestui an

bani2

La nivelul judeţului Suceava, în primele patru luni din 2014, au fost înregistrate 27 de înşelăciuni prin diferite metode, paguba ridicându-se la suma de 90.000 de lei. Numai prin metoda accidentului, victimele au fost înşelate cu suma de peste 65.000 de lei

In primele patru luni ale anului, la nivelul judeţului Suceava au fost sesizate 27 de înşelăciuni prin metoda şmen, a accidentului, premiu, înşelăciuni prin vânzare de site-uri electronice, verificare apometre, etc.. Astfel, şapte înşelăciuni au fost prin metoda accidentului, şapte prin metoda şmen, trei prin metoda premiu, două prin metoda cititului apometrelor, două prin site-urile de comercializare produse, şase alte înşelăciunic (descântece, etc.). Prejudiciul creat victimelor, prin cele 27 de înşelăciuni, se ridică la suma de circa 90.000 de lei. Numai prin metoda “accidentului”, victimele au fost înşelate cu peste 65.000 de lei. Prin metoda şmen victimele au fost înşelate cu aproximativ 12.000 de lei.
Pentru prevenirea unor astfel de fapte Compartimentul de analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava a demarat campania de prevenire a înşelăciunilor „Alo! Caut o victimă…”. Scopul campaniei este creşterea gradului de siguranţă publică în rândul locuitorilor judeţului Suceava urmare a informării, responsabilizării şi conştientizării acestora privitor la infracţiunile de înşelăciune. Beneficiarii campaniei vor fi locuitorii judeţului Suceava, din zonele rurale şi urbane, turiştii, dar şi studenţii şi elevii care se află la studii în unităţile de învăţământ sucevene. Vor fi vizate în special persoane care prezintă un grad de risc ridicat al victimizării (persoane vârstnice, familii ale căror rude lucrează în străinătate şi obişnuiesc să efectueze în mod regulat operaţiuni de schimb valutar, turişti, persoane care trăiesc în case izolate, etc).
Se preconizează că în urma activităţilor de campanie vor fi peste 2000 de persoane cu care poliţiştii vor intra în contact pentru a prezenta obiectivele şi recomandările cu caracter preventiv. În cadrul campaniei au fost realizate 5.000 de scrisori informative cu recomandări preventive care vor fi postate în cutiile poştale, dar şi 1.000 de afişe care vor fi lipite în locaţiile unităţilor bancare şi de transfer de bani şi în alte locuri care să asigure vizibilitate.
Ieri, a fost organizată o activitate pe raza municipiului Suceava, 120 de persoane primind scrisorile de informare în zona centrală a municipiului şi în cartierul Burdujeni. (C.Z.)
 

Vezi si

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer din Straja prins transportând lemn fără acte în valoare de 335 de lei

Joi, 1 decembrie, în jurul orei 15:45,  pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina,polițiștii au …