Tuesday , December 6 2022

Sucevenii aflați în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați mâine la Bursa locurilor de muncă

Evenimentul se desfășoară concomitent în Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți. Vor fi prezenți cel puțin 92 de angaja­tori, 34 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 22 la bursa din Fălticeni, 15 la bursa din Rădăuți și 21 la bursa din Câmpulung Moldovenesc 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează mâine, 12 aprilie, la Iulius Mall Suceava, la sediul Punctului de lucru al AJOFM Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și la Casa Germană din municipiul Rădăuți, Bursa locurilor de muncă. Obiectivul principal al acestei măsuri active de combatere a șomajului îl constituie creșterea gra­dului de ocupare a persoanelor aflate în cău­­tarea unui loc de mun­că prin intermedierea unui dialog direct între agenții economici interesați și solicitanții de loc de muncă. “Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă de a cunoaște mai bine piața muncii și ofertele venite din partea mediului economic pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale sau reorientarea profesională spre ocupații cu posibilități de angajare pe termen lung”, au declarat reprezentanții AJOFM Suceava.

Până acum sunt confirmate 900 de locuri de muncă vacante, din partea agenților economici suceveni, din care 500 de posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 162 la Fălticeni, 170 la Rădăuți și 78 la Câmpulung Moldovenesc. La eveniment vor fi prezenți cel puțin 92 de angajatori, 34 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 22 la bursa din Fălticeni, 15 la bursa din Rădăuți și 21 la bursa din Câmpulung Moldovenesc.  Domeniile cu un deficit mai mare de personal din Suceava, care au confirmat deja prezența la bursă, sunt construcțiile, fabricarea articolelor din sticlă, recuperarea materialelor reciclabile și colectarea deșeurilor, comerț, activități de protecție și gardă, restaurante și alte servicii de ­ali­­mentație, fabricarea articolelor de îm­bră­căminte, inginerie și consultanță tehnică, alături de alte domenii care diversifică oferta de ocupații și niveluri de calificare. “Cunoscând necesarul de personal și de competențe specifice, vom prezenta angajatorilor oportunitatea de a-și asigura forța de muncă calificată în funcție de cerințele proprii și de a acoperi cheltuielile de personal, prin subvenții pentru angajarea ucenicilor care se califică la locul de muncă. Candidații interesați de ocupațiile solicitate de angajatori vor putea consulta oferta de formare profesională a acestui an și vor primi informații cu privire la înregistrarea la cursurile de calificare”, a declarat inspectorul Anca Cap­verde, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Suceava. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …