Monday , December 4 2023

Suceveni cu suflet mare au donat peste 11.000 de euro iar Mateo, băiețelul bolnav de autism, are o șansă la o viață normală

Campania umanitară a fost început ăn luna aprilie, după ce cotidianul ”Obiectiv de Suceava” a relatat pe larg povestea tristă a acestui copil n acum, mama băiatului are banii necesari pentru intervenția chirurgicală, iar la sfârșitul lunii viitoare va pleca cu el în Austria.

Maria Cazacu a reușit să strângă cei peste 11.000 de euro, bani care îi oferă o șansă fiului ei, la o viață normală. Povestea lui Mateo a fost relatată pe larg de către cotidianul ”Obiectiv”, la începutul lunii trecute și datorită oamenilor cu suflet mare care nu au putut rămâne nepăsători în fața suferinței unui suflet mic de om, mama va pleca cu băiatul ei, la operație, în Austria. ”Sunt extraordinar de fericită și nu am cuvinte destule de mulțumire pentru toată lumea care m-a ajutat. Am reușit să strângem suma de 11.540 de euro. Sper să rezolv cât mai repede cu actele și cel târziu la sfârșitul lunii iunie să pot obține programare pentru operație”, a declarat Maria Cazacu.

Copilul în vârstă de nouă ani, are nevoie de o intervenție chirurgicală de autotransplant. Băiatul a fost diagnosticat, la vârsta de trei ani, cu autism infantil Adhd cât și retard mintal, iar acum, băiatul a fost diagnosticat și cu obezitate morbidă. ”Sunt mamă a trei copiii minunați. Prima  minune a mea, este Mateo, în vârstă de opt ani și șapte luni. La vârsta de un an și opt luni a început să devină un copil apatic, să nu mai prezinte interes pentru jucării, pentru lucrurile înconjurătoare, începuse să nu mai aibă contact vizual, am simțit că se prăbușește cerul peste mine. Au fost zile de neliniște, nopți fără de somn, un zbucium pe care doar mamele cu copii atipici îl pot înțelege. La vârsta de trei ani i s-a pus diagnosticul de autism infantil Adhd, întârziere de vorbire, retard mintal, tulburare hiperkinetică cu deficit atențional, întârziere medie în achizițiile psihomotorii, întârziere în achiziția limbajului expresiv, întârziere în achiziția limbajului receptiv, acum la vârsta de opt ani suferă și de obezitate morbidă. Dumnezeu m-a întărit și mi-a dat putere ca eu să-i fiu sprijin în orice moment, un sprijin pe care îl pot oferi atât cât Bunul Dumnezeu va îngădui să fiu lângă el”, a povestit Maria, mama lui Mateo.

Costul intervenției salvatoare se ridică la aproximativ 11.000 de euro și pentru că terapiile lunare depășesc 2.000 de lei, este foarte greu pentru femeie să strângă această sumă, mai ales că Maria a fost părăsită de soț, când acesta a realizat de ce boală suferă fiul lor. ”Îmi doresc enorm să reușesc să îi fac autotransplantul cu celule. Costul acestei proceduri este de 11.000 de euro. Acest transplant se face în Viena, Austria. Din cauza terapiilor lunare care necesită costuri destul de mari, nu dispun de această sumă de bani. Așa că apelez la voi toți cei care vă doriți să faceți o faptă bună. Puțin câte puțin, cred din toată inima că voi reuși cu ajutorul dumneavoastră să fac acest pas mare spre lumina de la capătul tunelului. Pentru mine Mateo este minunea mea, fiți și voi minunea pentru copilul meu. Din puținul dumnevoastră oferit, Bunul Dumnezeu vă va da mai mult. Voi pune la dispoziție în particular actele medicale și orice alte documente necesare persoanelor, organizațiilor care vor să ne ajute în ameliorarea stării de sănătate a lui Mateo”, am aflat la începutul lunii aprilie, de la Maria.

În timpul intervenției, celulele stem vor fi prelevate din măduva osoasă a lui Mateo, o procedură care implică aspirarea unei cantități de 30- 50 ml în funcție de greutatea copilului. ”Prelevarea se va face în timpul procedurii, iar după prelevare, acestea vor fi reintroduse în organismul copilului în cadrul aceleeași proceduri. Totul se face sub sedo-anestezie, cu durată maximă de o oră”, a explicat mama lui Mateo. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Despre bani în fiecare materie: 6 decembrie este ultima zi în care îți poți înscrie școala în LifeLab (P)

LifeLab by BCR ajută profesorii și elevii să înțeleagă importanța educației financiare în orice domeniu. …