Saturday , December 2 2023

Suceveanul Marcel Șerbuc, concubinul mamei fetei de 12 ani găsită decedată în lada canapelei, dat în urmărire internaţională

Șerbuc Ilie-Marcel, de loc din satul sucevean Sf. Ilie, concubinul mamei fetei de 12 ani găsită decedată în lada canapelei, a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria “periculos”.

Mama fetei de 12 ani care a fost găsită decedată în lada canapelei dintr-un apartament din Bucureşti este audiată la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, după ce a fost adusă în România din Catalunya – Spania.

Femeia susţine că vinovat este concubinul său. După ce cadavrul a fost identificat, femeia a fost reperată în Spania, unde a fost deja audiată, negând orice implicare în moartea fiicei sale.

”Luni seara am auzit că au găsit-o moartă la mine în pat. De aia am venit acasă, că sunt nevinovată”, a declarat femeia la sosirea în ţară.

Ea a susţinut că este nevinovată şi că nu are nicio legătură cu moartea copilei.

Întrebată dacă crede că persoana care i-a făcut ceva răi fetiţei este concubinul său, femeia a răspuns afirmativ.

Ea a relatat că ultima oară când a fost la muncă, bărbatul a rămas singur cu fetiţa spunând că o duce acasă, însă bagajele copilului au rămas în locuinţă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat marţi că, în urma expertizei genetice efectuate de INML, s-a stabilit că persoana decedată care a fost găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din Sectorul 4 al Capitalei este o fată de 12 ani. “La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Naţional de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din municipiul Bucureşti, Sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.

Precizările vin după ce, luni, informaţiile difuzate în spaţiul public indicau că ar fi vorba despre o femeie.

“La data de 03.06.2023, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament din municipiul Bucureşti, Sector 4, cu privire la faptul că, după plecarea unor chiriaşi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor. În datele de 3 şi 4.06.2023, procurorul criminalist, poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri şi cei din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat cercetarea la faţa locului, fiind ridicate mai multe mijloace de probă ce urmează a fi valorificate în cauză”, spunea Parchetul cu o zi în urmă.

Tot pe 3 iunie, sacul din plastic a fost transportat la INML, unde a fost desfăcut, constatându-se că “în interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat în stare de putrefacţie. Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă”, relatează Agerpres.

Șerbuc Ilie Marcel, în vârstă de 38 de ani, este născut și are domiciliul în satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia.

Libertatea a prezentat azi cu amănunte din dosar un caz din 2014, când același Șerbuc a bătut violent o tânără. Patru ani a durat ancheta procurorilor. Acuzat de infracțiunea de „lovire sau alte violențe”, Șerbuc a fost mai întâi condamnat cu suspendare de Judecătoria Suceava. Victima a făcut apel, dar Șerbuc i-a dat bani, iar ea și-a retras plângerea și procesul a încetat.

Pe 31 martie 2014, într-o zi de luni, tânăra a reclamat la Postul de poliţie din comuna Şcheia că a fost bătută de Ilie Marcel Șerbuc. Tânăra avea nasul spart și multe vânătăi pe față. Șerbuc avea 28 de ani și era stabilit în satul Sfântu Ilie. Absolvise o școală profesională și lucra în construcții și amenajări interioare. Alina locuia într-un sat învecinat și era elevă în ultimul an de liceu, dar s-a mutat cu el, în ciuda împotrivirii familiei. A fost bătută repetat din cauză că el era gelos.

Pe la mijlocul lunii februarie 2014, Alina a aflat de la Șerbuc că el are 2 copii cu alte femei. „I-am reproșat că nu mi-a spus asta de la început și atunci el m-a lovit. De atunci, am fost bătută în fiecare zi”. „M-a amenințat că o bagă pe mama în scaun cu rotile”. Pe 31 martie 2014, fata a fost de acord să se întâlnească cu el, sperând că, după ce vor vorbi, o va lăsa în pace. „După ce am ajuns la el, a încercat să mă dezbrace şi să întreţină raporturi sexuale cu mine, dar m-am împotrivit și a renunţat. Apoi mi-a arătat o sticluţă, în care mi-a zis că e otravă, și mi-a propus să o bem, pentru că mă iubeşte. Mi-a arătat mesajele pe care i le-am scris, m-a îmbrățișat și mi-a propus să mor în braţele lui”, a declarat Alina în plângerea de la poliție. Ea a început să plângă, iar Șerbuc s-a enervat. „M-a lovit cu pumnul în faţă, m-a prins de păr, m-a lovit cu capul de un scaun și apoi m-a strâns de gât. Ca să scap, i-am promis că îl iubesc și că nu-l voi părăsi niciodată, iar el m-a lăsat să plec”, scrie Libertatea.

Mama Alinei a dus-o la Spitalul Județean din Suceava, unde tânăra a rămas internată 25 de zile. Avea nasul rupt, ambii ochi învinețiți și un hematom la creier. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost deschis un dosar penal. Ancheta a durat 4 ani. Șerbuc a fost acuzat de lovire sau alte violențe, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. Judecătoria Suceava l-a condamnat la 9 luni cu suspendare În motivarea deciziei, judecătorul notează că, deși „inculpatul a dat dovadă de un comportament generalizat agresiv”, iar „leziunile cauzate victimei sunt de o gravitate ridicată”, instanța nu consideră că Șerbuc trebuie să meargă la închisoare, având în vedere „recunoașterea săvârșirii faptei și lipsa antecedentelor penale”. Instanţa are convingerea că scopul preventiv şi educativ al pedepsei va fi atins inclusiv prin forma de individualizare judiciară a suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În noiembrie 2018, tânăra a atacat decizia Judecătoriei Suceava, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Suceava. În ianuarie 2019, Șerbuc și avocatul Alinei au anunțat, în sala de judecată, că părțile vor să se împace. Alina a terminat între timp școala, s-a măritat, a devenit mamă și s-a stabilit cu familia în străinătate. Pe 13 mai 2019, Curtea de Apel Suceava a dispus încetarea procesului penal faţă de Marcel Şerbuc. (O.S.)

Vezi si

Drapel impresionant, desfășurat în fața Cazinoului din Vatra Dornei

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, Tricolorul a fost arborat pe Cazinoul din …