Saturday , December 3 2022

UPDATE: Suceveanul Radu Pricop, ginerele preşedintelui Traian Băsescu, este urmărit penal pentru fals si inselaciune

radu-pricop

UPDATE: Intr-o intalnire cu presa, Traian Basescu a declarat ca nu stie “despre ce este vorba” in dosarul in care este acuzat ginerele sau, dar ca, la fel ca “orice roman, trebuie sa raspunda in fata legii”.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului instanţei supreme a declarat că avocatul Radu Pricop, fiul fostului senator PSD de Suceava Radu Pricop, este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune într-un dosar privind restituirea unor terenuri in judetul Arges.
Urmărirea penală a fost declanşată în 26 mai 2014.
Concret, Radu Pricop s-ar fi folosit de documente false într-o dispută privind terenuri naţionalizate aparţinând familiei Brătianu şi ar fi încercat să obţină de la stat, împreună cu alte persoane, suma de 10 milioane de euro.
În acest proces a fost adus ca probă un certificat de deces fals, în contextul în care urmaşa familiei Brătianu era încă în viaţă, relateaza Digi24.
Potrivit România TV, Parchetul de pe lângă ICCJ a început, la data de 11 aprilie 2014, urmărirea penală IN REM, în dosarul restituirii unor terenuri din judeţul Argeş.
De asemenea, la data de 26 Mai 2014, a fost începută urmărirea penală IN PERSONAM pentru mai mulţi făptuitori, printre care şi Radu Pricop. Conform sursei citate, infracţiunile săvârşite sunt de fals şi înşelăciune.
Avocatul Radu Pricop a obtinut, alaturi de alte patru persoane printre care si omul de afaceri Valentin Visoiu, despagubiri de 10 milioane de euro pentru un teren de la Stefanesti care apartinuse familiei Bratianu.
Practic, Radu Pricop, împreună cu un alt avocat care a apărat-o pe fiica mai mică a preşedintelui, dar şi cu trei oameni de afaceri importanţi din Argeş au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitori. Apoi, au făcut actele şi au cerut Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să îi despăgubească.
Pe terenurile pentru care avocatul Pricop a obţinut drepturile litigioase sunt acum clădiri ale staţiunii de cercetare, dar şi blocuri.
Deşi de obicei astfel de procese sunt de durată, cei cinci oameni de afaceri şi avocaţi au obţinut o decizie definitivă în doar 11 luni de la deschiderea dosarului. Asta pentru că ANRP a luat de bun raportul de evaluare făcut de firma Romcontrol, deţinută de soţul Andreei Paul, prim-vicepreşedinte PDL. Această firmă a evaluat terenul la 10 milioane de euro, iar reprezentanţii statului nu au cerut în instanţă o altă evaluare. Mai mult, la recursul de la Înalta Curte totul s-a rezolvat într-un singur termen.
Radu Pricop s-a căsătorit civil pe 1 iunie, la Primăria Azuga, cu Ioana Băsescu, fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu.
 
 
 

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …