Monday , June 21 2021

Suceveanul Petru Luhan lanseaza impreuna cu Adi Mutu o campanie împotriva sedentarismului

Europarlamentarul Petru Luhan si atacantul Adrian Mutu au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, lansarea unei campanii de promovare a sportului în rândul copiilor, ca o modalitate de a combate sedentarismul şi obezitatea.

“Am un proiect în ceea ce priveşte promovarea sportului printre copii împreună cu europarlamentarul Petru Luhan . Sper să iasă ceva frumos. În câteva săptămâni vă vom prezenta mai detaliat ceea ce vom face. Sper să ajutăm copiii să plece din faţa calculatorului. Copiii mei fac sport, Mario face baschet, Adriana e la tenis, iar cea mică aleargă pe lângă Adriana”, a spus Mutu.

La rândul său, europarlamentarul PD-L Petru Luhan a afirmat că această campanie este împotriva sedentarismului şi obezităţii. “O campanie de informare şi de aducere a tinerilor din faţa calculatoarelor şi televizoarelor pe terenul de sport. Obezitatea a crescut în ultimii opt ani cu mai mult de sută la sută. Vorbim de sedentarism şi creştere a bolilor cardiovasculare. Am decis să iniţiem o campanie de informare pentru următorii cinci ani. Mă bucur că Adi Mutu este alături de mine. Ne vom adresa şi altor sportivi de performanţă care reprezintă vectori de imagine şi de încredere pentru tineret”, a adăugat Luhan.

Petru Luhan a precizat că lucrează de câţiva ani la acest proiect: “Campania va consta în activităţi concrete de informare în şcoli, licee şi facultăţi. Vom organiza evenimente speciale în acest sens. E un concept la care lucrăm de câţiva ani. UE alocă mai multă atenţie combaterii bolilor. Costurile medicale au crescut în ultima vreme, iar comisiile de specialitate discută din ce în ce mai mult despre implicare în sănătate prin intermediul sportului”.

Componenţii echipei naţionale au participat, miercuri, la spectacolul caritabil “Suflet pentru suflet”, organizat în beneficiul copiilor din trei centre de plasament. (Mediafax)

Vezi si

CSU din Suceava a devenit campioană națională cu echipa de juniori II

Handbaliștii pregătiți de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc și-au adjudecat titlul după ce s-a impus …