Sunday , May 22 2022

Suceveanca de 36 de ani și fiul său de doar șase ani găsiți morți în Italia au ajuns după jumătate de an în cimitirul din satul natal

Zeci de localnici, rude, prieteni sau oameni care nu i-au cunoscut niciodată i-au condus pe ultimul drum pe mama și pe fiul ei din Udești și au pus o floare lângă cele două sicrie. Mama femeii aproape a leșinat de durere în timpul slujbei religioase și a avut nevoie de ajutor

Zeci de localnici, rude, prieteni sau oameni care nu i-au cunoscut niciodată s-au adunat zilele trecute în Biserica din satul Plavalari, comuna Udești, pentru a-i conduce pe ultimul drum pe Elena și pe fiul său de 6 ani, găsiți morți în Italia, încă din luna decembrie a anului trecut.

După aproape jumătate de an, tânăra de 36 de ani, din comuna suceveană Udești, care a fost găsită fără suflare împreună cu fiul său, în Italia, au reușit să-și găsească somnul de veci în cimitirul satului, după ce autoritățile italiene au finalizat ancheta și au permis să fie ridicate de la morgă cele două trupuri neînsuflețite.

Mama femeii a așteaptat ziua în care să poată să-și îngroape creștinește fiica și nepotul în vârstă de doar șase ani și de multe ori a crezut că va muri de durere și nu va mai apuca acest moment. Cele două sicrie, așezate în fața Sfântului Altar, au rupt sufletele celor prezenți, iar când preotul s-a apropiat de micuțul sicriu alb în care se afla trupul neîsuflețit al micuțului Francesco și a spus că este momentul ca cei prezenți să își ia rămas bun, bunica băiețelului aproape a leșinat de durere.

Reamintim că această tragedie fără margini s-a abătut asupra familiei din comuna Udești chiar înainte de Sărbătorile de Crăciun, când a aflat că fiica cea mare, în vârstă de 36 de ani, împreună cu nepoțelul în vârstă de doar șase ani au fost găsiți fără viață într-o clădire de la marginea Romei. Este vorba despre Cătălina Elena Pânzaru și de Francesco, fiul ei, care au fost găsiți într-o cameră care aparține Parohiei San Martino din Velletri și care este gestionată de o asociație umanitară.

Tânăra suceveancă lucra ca îngrijitoare de bătrâni, dar se pare că din luna iulie a acestui an a rămas fără loc de muncă și fără locuință, motiv pentru care a cerut ajutorul asociației umanitare respective. Din declarațiile familiei a reieșit că aceasta nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care o cunoștință a alertat autoritățile. Din nefericire, când oamenii legii italieni au forțat ușile și au intrat, cei doi au fost găsiți fără suflare.

Primele investigații au aratat că în camera în care erau cazați Elena și Francesco se afla o sursă de încălzire pe gaz pe care aceștia o foloseau. În seara de duminică, 13 decembrie, femeia a aprins încălzitorul și se presupune că a adormit cu el aprins. Anchetatorii cred că flacăra s-a stins în timpul nopții, dar gazul a continuat să iasă, iar Elena și copilul ei au murit astfel în somn. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Cod galben de vijelii și averse, sâmbătă după-amiază

Meteorologii au instituit cod galben de instabilitate atmosferică în șase județe din nordul țării. Avertizarea …