Monday , September 26 2022

Sucevean reținut în urma unor percheziții, într-un dosar de trafic cu țigări

Polițiștii de la Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale au făcut marți două percheziții și au reținut un suspect de 61 de ani, din municipiul Suceava, într-un dosar de trafic cu țigări de proveniență extra-comunitară. Prejudiciul este de aproximativ 16.296 lei. Bărbatul a fost, de asemenea, amendat cu 8.000 de lei pentru deținere fără drept de armă și muniție letală

Marți, 11 iunie, în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști ai IPJ Suceava Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate persoane implicate în traficul cu țigarete de proveniență extra-comunitară.

În urma activităților întreprinse, la locațiile percheziționate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 33.200 bucăți țigarete de proveniență extra-comunitară, 39 litri alcool, precum și alte mijloace de probă ce prezintă interes pentru cauză. Prejudiciul în cauză este de aproximativ 16.296 lei.

Suspectul Dragoș S., de 61 de ani, din municipiul Suceava, a fost condus la sediul IPJ Suceava pentru audieri, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Tot cu ocazia percheziției domiciliare, întrucât suspectul figura în evidențe ca deținător de armament, însă nu a respectat condițiile legale de deținere și păstrare, a fost luată măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire a armei și muniției letale, fiind totodată sancționat contravențional cu suma de 8.000 lei.

Cercetările sunt continuate privind infracțiunea de „contrabandă” de către polițiștii din cadrul IPJ Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activității infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate. (O.S.)

Vezi si

Patru gospodării distruse de incendii, în mai puțin de 24 de ore

În mai puțin de 24 de ore, pompierii militari suceveni au fost nevoiți să intervină …