Wednesday , February 28 2024

Sucevean de 23 de ani, arestat după ce a lovit intenționat o autospecială a Poliției de Frontieră. În mașina sa au fost găsite 15.000 de pachete cu țigări de contrabandă (FOTO, VIDEO)

Tânărul contrabandist sucevean a fost interceptat de polițiștii de frontieră joi dimineață pe un drum între Laura și Vicovu de Sus, dar a încercat să fugă. Contrabandistul a lovit intenționat o mașină a Poliției de Frontieră, după care a intrat într-un cap de pod și s-a oprit într-un gard. Bărbatul, cu permisul de conducere suspendat,  conducea un Audi A4 radiat din circulaţie în Italia, având numere false de înmatriculare. Judecătorii au dispus vineri dimineață arestarea sa pentru 30 de zile

Joi, 21 mai a.c.,  în  jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea, pe un drum intre  Laura si Vicovu de Sus, a unui autoturism marca Audi A4,  despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au incercat interceptarea autoturismului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, acroşând intenţionat una din  autospecialele Poliţiei de Frontieră,  ulterior lovind un cap de pod  şi oprindu-se într-un gard al unei locuinţe particulare.

Imediat, conducătorul  autoturismului  a fost reţinut şi identificat de către poliţiştii de frontieră, acesta fiind cetățeanul român P.B., în vârstă de 23 de ani din județul Suceava. Astfel, cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Bărbatul și autovehiculul în cauză au fost conduși la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor, unde în urma inventarierii coletelor din vehicul a  rezultat cantitatea de  15.000 pachete țigări, în valoare de 175.000 lei.

Totodată, în urma cercetărilor s-a constatat că autoturismul folosit în activitatea infracţională figurează ca fiind radiat din circulaţie în Italia, având numere false de înmatriculare, iar şoferul figura cu permisul de conducere suspendat.

Drept urmare, cetățeanul român este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație/conducere pe drumurile publice a unui vehicul  neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi distrugere, iar autoturismul marca Audi A4 folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cercetările sunt desfășurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi,  faţă de cetăţeanul român luându-se măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Acesta a fost prezentat instanței de judecată care a  dispus, vineri dimineață,  arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. (O.S.)

Vezi si

Peste 600 de șoferi amendați de polițiști în cadrul acțiunilor din week-end-ul trecut

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de …