Monday , December 5 2022

Sucevean dat în urmărire naţională, prins la coadă la moaştele Sfântului Nicolae, la Brăila

Un sucevean dat în urmărire naţională pentru furturi în ţară şi în Grecia a fost prins la un pelerinaj, în timp ce stătea la coadă la moaştele Sfântului Nicolae, la Brăila. Bărbatul a atras atenţia deoarece se manifesta zgomotos şi avea un bagaj voluminosmasina-politia-rutiera

Un sucevean în vârstă de 30 de ani care participa la pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Protoieria Brăila a atras atenţia jandarmilor, deoarece se manifesta zgomotos la coadă la moaştele Sfântului Nicolae şi transporta un bagaj voluminos. Jandarmii l-au legitimat şi au aflat că bărbatul din oraşul Siret figura în bazele de date ca persoană urmărită naţional, asupra sa fiind emis un mandat de arestare.

„Miercuri seara, pe timpul asigurării măsurilor de ordine publică la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae, cu ocazia pelerinajului organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Protoieria Brăila, prilejuit de aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae, jandarmii din dispozitivul de asigurare a măsurilor de ordine publică au observat un bărbat care avea asupra sa un bagaj voluminos şi prin comportamentul său tulbura buna desfăşurare a evenimentului. În urma legitimării acestuia s-a identificat persoana ca fiind B.I.D., în vârstă de 30 de ani, din localitatea Siret, judeţul Suceava”, a anunţat Jandarmeria Brăila.

Direct de la moaşte, suceveanul a fost dus de jandarmi la sediul Poliţiei Brăila. Bărbatul a fost predat poliţiştilor brăileni şi de acolo a ajuns în închisoare.

„Bărbatul are de executat o pedeapsă de şase ani şi două luni de închisoare pentru mai multe infracţiuni de furt făcute în România şi în Grecia. Poliţiştii brăileni au pus în executare mandatul, iar bărbatul se află acum în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Conform legii, bărbatul poate solicita ispăşirea pedepsei la un penitenciar din apropierea localităţii de domiciliu. (D.Z.)

 

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …