Saturday , October 1 2022

Sucevean, atacat de un leu la Grădina Zoologică din Rădăuţi

leu

Un bărbat de 42 de ani, din Suceava, a vrut să pozeze leul, însă s-a apropiat prea mult de cuşca acestuia, astfel că animalul l-a agăţat cu gheara de degetul mijlociu de la mâna stângă. Suceveanul s-a ales mai mult cu o sperietură zdravănă, pentru că rana pe care i-a produs-o leul a fost una minoră

Un bărbat de 42 de ani din Suceava a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un leu de la Grădina Zoologică din Rădăuţi. Marius Popovici a mers în jurul orei 14.00 pentru a vedea animalele, însă cel mai mult l-a impresionat un leu. Astfel, bărbatul a dat deoparte lanţurile care despart aleea de cuşca animalului, a băgat aparatul foto în interiorul cuştii, pentru a face o poză leului în care să nu apară gratiile. In acel moment animalul s-a năpustit asupra lui şi l-a agăţat cu gheara de degetul mijlociu de la mâna stângă. Marius Popovici a fost transportat la Spitalul din Rădăuţi unde a primit îngrijiri medicale pentru leziunile suferite la deget, după care a fost externat. In apropiere de cuşca leului este un panou mare pe care scrie “atenţie animal mare şi periculos”, atenţionare de care Marius Popovici nu a ţinut cont.
Nu este prima dată când un vizitator de la Grădina Zoologică din Rădăuţi este atacat de leu. In luna aprilie 2012, Sara F., de 16 ani, din Statele Unite ale Americii, cu cetăţenie romană, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava după ce a fost muşcată de leoaică. Adolescenta, elevă în clasa a X –a la liceul particular „Filadelfia” din Suceava, era în vizită la Grădina Zoologică împreună cu mai mulţi colegi, precum şi unchiul şi mătuşa ei, cei ce au grijă de minoră, părinţii ei fiind plecaţi în California – SUA, însă aceştia nu au vrut să dea detalii cu privire la incident. Fata s-a apropiat prea mult de cuşca leilor, după cum a povestit pentru că nu ştia că nu are voie, astfel că o leoaică, în vârstă de trei ani, cu pui, i-a prins cu labele din faţă piciorul drept şi a muşcat-o de gleznă. Responsabilul Grădinii Zoologice din Rădăuţi, Angela Olenici, a declarat atunci că un angajat care se afla la 20 – 30 de metri distanţă de zona respectivă a ajutat-o pe fetiţă şi a tras-o de lângă cuşcă, după care a fost chemată o ambulanţă.
Angela Olenici a mai spus că minora nu avea ce căuta în zona respectivă şi că leoaica avea mâncare, adolescenta dorind doar să se joace cu animalul. In zona respectivă există gratii de protecţie de 1,20 metri ce delimitează aleile de cuştile animalelor, de care însă fata nu a ţinut cont. Adolescenta a fost transporată la Spitalul Municipal Rădăuţi, de unde a fost transferată la Spitalul Judeţean Suceava. Din fericire, feta s-a vindecat complet, alegându-se doar cu o urmă pe picior, care să-i amintească în SUA de aventura prin care a trecut la Rădăuţi (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …