Wednesday , November 29 2023

Sucevean arestat pentru comiterea a două jafuri cu un pistol de jucărie în Germania

arma jaf pistol fals

Ioan Bujdei, de 38 de ani, din Vicovu de Sus, a fost arestat de Curtea de Apel Suceava în vederea extrădării în Germania.  Bărbatul este acuzat că în anul 2001 a comis două jafuri în oraşul Duisburg din Germania. Bujdei, împreună cu un complice, au intrat într-o sală de jocuri şi într-un oficiu poştal unde cu ajutorul unui pistol fals au furat circa 16.500 de mărci germane

 
Ieri, judecătorii suceveni au admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava arestarea lui Ioan Bujdei, de 38 de ani, din localitatea Vicovul de Sus, pe baza semnalării transmise de către Biroul SIRENE naţional, ca urmare a unui mandat european de arestare emis în data de 8 iunie 2007 de către Judecătoria locală Duisburg – Germania. Inidividul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.
Ioan Bujdei este acuzat de autorităţile germane că împreună cu un alt individ, în data de 21 octombrie 2001, în jurul orei 21.30, a intrat în sala de jocuri Gluckstreff din Duisburg – Walsum. Cei doi erau înarmaţi cu un cuţit şi un pistol fals, armă falsă pe care aceştia au îndreptat-o către ceafa angajatului sălii de jocuri, în timp ce o femeie aflată în local a fost legată cu bandă adezivă. Ioan Bujdei şi complicele său au furat 750 de mărci germane din caserie, apoi i-au luat femeii poşeta în care avea 680 de mărci germane. Aceştia au mai deschis cu forţa maşinile cu jocuri de noroc şi au furat monedele de acolo, circa 12.300 de mărci. Cei doi au împărţit banii dintre ei, Ioan Bujdei fiind acuzat că a fost şoferul maşinii pe care au folosit-o autorii pentru a fugi de la locul jafului. De asemenea, în data de 26 noiembrie 2001, în jurul orei 18.00, Bujdei şi complicele său au intrat în filiala poştală a Deutsche Post AG din Lauenburger Allee 14 din Duisburg, unde i-au ameninţaţi pe cei prezenţi cu un pistol fals, furând din casierie suma de 2.741,70 de mărci germane. Ca şi în primul caz Ioan Bujdei a fost şoferul maşinii ce a fost folosită pentru a fugi de la locul jafului. In baza prevederilor legale în vigoare, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea lui Ioan Bujdei pe o perioadă de cinci zile, urmând ca în data de 17 iunie, magistraţii suceveni să decidă dacă îl vor extrăda pe Ioan Bujdei în Germania.
Primarul oraşului Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, a arătat că Ioan Bujdei este fiul unui om gospodar din localitate, Alexandru Bujdei. La începutul anilor 2000 acesta a plecat la muncă în străinătate, dar nu a ştiut nimeni ce a făcut în cei şase ani în care nu a fost prezent în România. Când s-a întors în urmă cu trei ani Ioan Bujdei şi-a construit o casă în curtea părinţilor săi şi totodată a decis să îşi facă o fermă de animale. Până anul acesta Ioan Bujdei ajunsese să crească cam 300 de capre şi oi. Pentru comunitatea din Vicovu de Sus vestea că bărbatul de 38 de ani a câştigat bani prin mijloace ilegale a venit ca o mare nedumerire, mai ales că familia Bujdei din Vicovu de Sus este cunoscută ca una formată din oameni gospodari şi fiul Ioan Bujdei lăsase impresia în comunitate că lucrează cu adevărat în Germania nefiind pus pe furturi. (Constantin ZUZEAC)
 

Vezi si

Gheorghe Flutur: Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. La mulți ani, Bucovină dragă!

Marți, 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, primarul municipiului …