Thursday , December 1 2022

Suceavean, cercetat penal pentru că a introdus ilegal în ţară trei arme cu aer comprimat

aer comprimat

Un bărbat din Moldoviţa s-a ales cu un dosar penal pentru contrabandă calificată, după ce pe parcursul anului 2012 a cumpărat din Bulgaria trei arme cu aer comprimat pe care le-a introdus ilegal în România, iar mai apoi le-a vândut altor consăteni

Poliţiştii Serviciului arme explozivi substanţe periculoase l-au depistat pe Lucian Prandii, de 34 ani, din comuna Moldoviţa, care în cursul anului 2012 a introdus ilegal în românia trei arme pentru care avea nevoie de autorizaţie. Din cercetările efectuate de agenţi s-a stabilit că în primăvara anului 2012, Lucian Prandii, cu ocazia unui drum în Bulgaria făcut pentru a înmatricula un autoturism, a cumpărat din oraşul Ruse o armă cu aer comprimat de calibru 5,5 milimetri pe care a vândut-o lui Ilie Dupria de 45 ani, din Moldoviţa. Tot în anul 2012, în luna septembrie, Prandii a mers din nou în Bulgaria tot pentru a înmatricula o maşină, însoţit de Constantin Darie, de 45 ani, din Moldoviţa, de unde a cumpărat două arme cu aer comprimat de calibru 5,5 milimetri, tot din oraşul Ruse, pe care după ce le-a introdus în România a vândut una lui Ilie Dupria, iar cealaltă lui Constantin Darie.
Pe parcursul cercetărilor Lucian Prandii a recunoscut faptele comise, iar în acest context de la Ilie Dupria s-a ridicat o armă cu aer comprimat de calibru 5,5 milimetri, iar cealaltă armă cumpărată în primăvara 2012 nu a fost găsit la domiciliul acestuia, oamenii legii continuând cercetările în acest sens. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi deţinerea de arme neletale supuse autorizării fără drept. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …