Friday , May 24 2024

Suceava se menține pe locul doi la nivel național după gradul de ocupare al paturilor COVID din spitale. Săptămâna viitoare elevii vor face cursuri în bănci

Gradul de ocupare a paturilor COVID în județul Suceava este 58,56%, astfel că și în această săptămână ne plasăm pe locul doi la nivel național, tot după Cluj, care are un grad de 67,5%. Procentele au fost actualizate de direcțiile de sănătate publică joi, 27 ianuarie, zi de referință pentru săptămâna 31 ianuarie-4 februarie.

Județul Cluj are o rată de ocupare a paturilor cu bolnavi Covid-19 este de 67,5% – județ cu cea mai mare rată, (n.red. criteriu pentru intrarea școlilor online este depășirea a 75% din capacitate), iar pentru săptămâna viitoare ne așteptăm la o nouă creștere spectaculoasă, a declarat  înainte de ședința de guvern.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că, în anumite județe, sistemul de sănătate ”dă semne de blocare”, iar dacă săptămâna viitoare se va ajunge la capacitatea de 75%, atunci va fi luată prima decizie de trecere în sistem online a școlilor, potrivit Edupedu.ro. ”La nivel național, la terapie intensivă, rata de ocupare a paturilor este de sub 40%, dar există și județe unde sunt probleme pentru că au un număr mai mic de paturi, și este posibil ca de săptămâna viitoare să fie făcute transferuri de pacienți, lucru care s-a mai întâmplat”, a subliniat ministrul.

La nivel național, 7 județe au trecut de 50% grad de ocupare a paturilor COVID, și aume Cluj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Bacău, Maramureș, Brașov și Tulcea.

Media națională este de 34%, iar în București – Ilfov gradul este de 31,42%.

Criteriul pentru trecerea școlilor online constă în rata de ocupare a paturilor cu bolnavi Covid-19 în județ. Astfel, dacă se depășește gradul de 75%, cursurile în prezență fizică se sistează și școlile trec la învățământ online. Acestea se redeschid la un prag de 70%. (O. N.)

 

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …

One comment

  1. Chiar si in aceste conditii la noi masca si regulile anticovit le respecta cine vrea …..