Thursday , December 8 2022

Suceava primeşte 4 milioane de lei şi Vatra Dornei 3,5, pentru asigurarea încălzirii populației în această iarnă

calorifer

Autoritățile locale vor primi peste 115 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică, se arată într-un comunicat al Executivului.

Potrivit sursei citate, pentru 13 localități din 12 județe se vor suplimenta sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017, potrivit unei hotărâri adoptate de guvern în şedința de ieri.

Printre acestea, municipiul Suceava primeşte 4 milioane de lei, iar Vatra Dornei 3,5 milioane lei.

“Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, ca urmare a solicitărilor făcute de către unitățile admi­nistrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităților specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susține cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populației”, se arată în comunicatul Guvernului.  (O.S.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …