Friday , May 20 2022

Suceava ocupă locul 14 în topul județelor din țară, după rata de promovare a candidaților care au susținut examenul de Bacalaureat în cele două sesiuni

Ministerul Educației a publicat rezultatele finale ale Bacalaureatului de toamnă. La nivelul județului Suceava, rata de promovare a Bacalaureatului, sesiunea august-septembrie, este 33,9%, după soluționarea contestațiilor, în creștere cu 2,6% față de rezultatele inițiale. La nivel național, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9% – în creștere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%). Prin urmare, 10.531 de candidați (cu 828 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceștia, 7.359 de candidați provin din promoția curentă, iar 3.172 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Potrivit Ministerului Educației, în județul Suceava au fost înregistrate 357 de contestații, dintre care 101 la proba la limba și literatura română, 119 la proba obligatorie a profilului și alte 137 la proba la alegere. În circa 90% dintre situații, notele inițiale au fost modificate, unele prin creștere, altele prin scădere.

În județul Suceava, rata de promovare a examenului național de Bacalaureat, după ambele sesiuni, este 74,3%. Pentru promoția curentă, rata de reușită este 78,7%, iar pentru seriile anterioare 38%. Au fost 5.194 candidați prezenți la probele scrise, dintre care 3.861 au promovat examenul. Aceste rezultate plasează județul nostru pe locul 14 la nivel național, după județe precum Cluj, Bacău, Iași, Alba, Sibiu, Brașov, Galați, Brăila, Prahova, Buzău, Argeș, București și Neamț. Județul din coada clasamentului național, unde s-a înregistrat cea mai mică rată de reușită, este Ilfov, unde doar 48,9% dintre candidați au promovat Bacalaureatul. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Primarul Lungu a prezentat la Cluj strategia municipiului Suceava pentru a deveni un oraș ecologic și inteligent până în anul 2030

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat, joi,  la Cluj Napoca, la prima întâlnire din …